Van’da toplu kurban kesimi

Van’da toplu kurban kesimi
Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği, toplu kurban kesimi organizasyonuyla muhtaç ailelere kurban eti dağıttı. 

Bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel toplu kurban kesimi, Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği’nin üye ve gönüllüleri yanı sıra, vatandaşların da katılımıyla gerçekleşti. Dernek üyelerinin çalışmalarıyla kesilen kurbanlar, aynı gün içerisinde daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ilk elden ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Van Bölge Temsilcisi Sabri Yıldırım, 11 yıldır kurban organizasyonu yaptıklarını belirterek, bu yıl 15 büyükbaş ile 60 küçükbaş hayvan kestiklerini ifade etti. Daha önce tespit ettikleri yaklaşık bin aileye bugün itibariyle kurban etlerini dağıtmaya başladıklarını dile getiren Yıldırım, “Allah nasip etti bu sene de Kurban Bayramı’na ulaştık. Bu yıl toplu kurban kesiminin 11incisini düzenledik. Van Umut Kervanı olarak bu yıl da kesimlerimizi yaptık. Etlerin kesimini yaptıktan sonra paketleyerek daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere kurban etlerini dağıtıyoruz” dedi.