Van'da tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

Van'da tedbirler üst seviyeye çıkarıldı
Van’da, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi ve dini vecibelerini daha rahat bir şekilde yerine getirmesi için bayram öncesi ve bayram boyunca birçok tedbir alınacak. 

Vali Zorluoğlu’nun talimatıyla alınacak tedbirlerle ilgili Valilikte toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, müftülük gibi ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda jandarma ve emniyet, bayram yoğunluğu nedeniyle tedbirleri en üst seviyeye çıkarırken, trafik ve asayiş kontrollerini de sıklaştırdı. Bayram boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ek tedbirler alınacak. Ayrıca emniyet ve jandarmanın sivil ve resmi ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, mezarlık, alışveriş merkezleri, kurban satış noktalarında hırsız, yankesici, kapkaççı ve dolandırıcılara karşı sürekli devriye atacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurban satış ve kesim noktaları belirlenirken, bu noktalarda zabıta ve temizlik ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri birlikte hijyen ve temizlik konusunda denetimlerini sıklaştırdı. Ayrıca Bayramdan dolayı unlu mamüllere olan talebin artması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri bu tür mamüllerin satışının yapıldığı iş yerlerinde sık sık denetim yapacak. Sağlık ekipleri de bayram boyunca alarmda olacak. Özellikle toplu halde kurban kesimi yapılacak noktalarda meydana gelebilecek yaralanmalara hızlı müdahale için ambulanslar ring halinde bulunacak. Hastanelerde bu konuda yeteri kadar personel hazır bekletilecek.

Kurban Bayramı’nda kurban kesiminin dini vecibelere uygun şekilde yerine getirilmesi için İl Müftülüğü kurban kesim noktalarında din görevlisi görevlendirecek.