Van’da siyasi partiler tek ses

Van’da siyasi partiler tek ses
Van'da bazı siyasi parti ve 58 sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Türkiye’nin 81 kentinde olduğu gibi Van'da da demokrasi nöbetini devam ediyor. Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı. Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "idam istiyoruz", "Türk, Kürt burada FETÖ nerede" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi. Halk meydanı, Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterilerinde bulundu. Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine meydanlara koşan her yaştan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Beşyol Meydanı’nda bu akşam da yerini aldı.



“Van'da siyasi parti başkanları birlik ve beraberlik mesajı verdi”

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine, aralarında AK Parti, MHP, HÜDA-PAR ve Saadet Partisi il başkanları yer aldığı binlerce kişi, Beşyol Meydanı’nda alanı önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Dik dur eğilme bu millet seninle”, “Van burada darbeciler nerede” ve “Darbeye karşı omuz omuza” şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlara caddeden geçen çok sayıda araç da korna çalarak destek verdi.
AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, burada yaptığı konuşmada, darbeye karşı çıkarak ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışanlara fırsat vermeyenlere teşekkür etti. Van halkının sivil toplum örgütleriyle kenetlenerek, demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Soğanda, "Halk alanlara inerek bu darbecilere dur dedi. Bugün beş gündür demokrasi nöbetindeyiz. Burada halk, iradesine ve cumhurbaşkanına sahip çıktı. Halkın vergileriyle alınan silahların halka karşı kullanan darbecilere halk iyi bir ders verdi. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozamasın" dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Van İpekyolu İlçe Başkanlığı'na Ramazan Üçbaş ise, demokratik, laik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti devletini bir avuç çapulcuya bırakmayacaklarını, darbelere sonuna kadar karşı olduklarını belirtti.



Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan ise, yaptığı konuşmasında darbeye değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.