Van’da ‘Shopping Fest’ başlıyor! İşte start veriliş tarihi

Van’da ‘Shopping Fest’ başlıyor! İşte start veriliş tarihi
Van Valiliği himayesinde 15 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Shopping Fest’ organizasyonu ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ana paydaşlarıyla gerçekleştirilen toplantı, Elite World Van Otel'inde gerçekleşti. Toplantıya Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kurum amirleri, ilçe belediye başkanları ve STK’lar katıldı.

Toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu, Van alışveriş festivalinin büyük bir coşku ve huzur içerisinde geçeceğini belirtti. Türkiye’de çok az şehrin başarabildiği alışveriş festivalinin, bu yıl 4’üncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zorluoğlu, “Şehrimizin sembolü Van kedisiyle, tuzlu sodalı gölümüzün tek balığı İnci Kefaliyle ve daha birçok güzellikleriyle Van şehri, gerçekten de tam bir ticaret, kültür ve turizm şehridir. İşte bu güzellikleri doya doya yaşamak için, geçtiğimiz yıl sadece İran’dan 500 binin üzerinde turist ilimize geldi. Bu yıl inşallah bu sayı daha fazla olacak. Çünkü geçen yılın ilk 2 ayı ile bu yılın ilk 2 ayını kıyasladığımızda ilimize gelen yabancı turist oranının kat kat arttığını memnuniyetle müşahede ediyoruz” dedi.

“VAN 2017’DE ADETA HUZURUN ŞEHRİ OLDU”

Hükümetin kararlı duruşu ve net talimatları, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları neticesinde kentin 2017’de huzurun şehri olduğuna dikkat çeken Zorluoğlu, “Terörle mücadele 2018 yılında da hız kesmeden, bilakis daha da kapsamlı ve etkili bir şekilde devam edecek. Çünkü ilimizde gerçekleşen birçok güzel etkinlik, fuarlar, festivaller, konserler, yeni yatırımlar, hizmetler ancak ve sadece huzur ortamının varlığıyla mümkündür. O nedenle Vanlı kardeşlerimden bu huzur ortamına sahip çıkmalarını, çocuklarımızın ve gençlerimizin aydınlık geleceğine sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum” diye konuştu.

“15 MART’TA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAĞIZ”

Alışveriş Festivalinin 15 Mart’ta kortej yürüyüşüyle start alacağını belirten Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2017 yılında alışveriş festivali döneminde, yani mart ve nisan aylarında ilimizi yaklaşık 150 bin yerli ve 110 bin yabancı turist ziyaret etmişti. Bu yıl rakamların daha yukarılarda gerçekleşebilmesi için daha teferruatlı bir çalışma yaptık ve programımızı bugün sizlerin takdirlerine sunuyoruz.15 Mart’ta kortej yürüyüşüyle başlayacağız. Program 5 Nisan’a kadar, sokak gösterileri, konserler, havai fişek gösterileri ve bazı sürprizlerimizle devam edecek.”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın sunumuyla devam eden toplantı, soru-cevap bölümüyle son buldu.