Van'da saldırıyı gerçekleştiren bombacı'nın kimliği belli oldu

Van'da saldırıyı gerçekleştiren bombacı'nın kimliği belli oldu
Dün Van’ın İpekyolu ilçesindeki 2 Nisan Polis Merkezi’ne bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, şehitler vardı. Patlamanın ardından bombalı aracı polis merkezi yakınına bıraktığı tespit edilen Medet Oruç isimli PKK mensubu yaralı olarak ele geçirilmişti.

Yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı Medet Oruç’un Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi olduğu ve okul içinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrencilere yönelik PKK saldırılarının başını çektiği ortaya çıktı.

TGB’LİLERE SALDIRILARIN BAŞI

Şubat 2016’da el yapımı patlayıcı (EYP) imal ettiği iddiasıyla tutuklanan, 9 Haziran 2016 tarihinde ise serbest bırakılan Oruç, yetmiş beş gün sonra 2 Nisan Polis Merkezi saldırısına karıştı. Saldırının ardından çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen Oruç, halen DTCF’de felsefe bölümü öğrencisiydi.

Fakültede bölücü terör örgütü PKK’nın üniversite yapılanmaları olan Ankara Demokratik Yükseköğrenim Öğrenci Derneği (ADYÖD) ve Demokratik Gençlik Konfederasyonu (Dem-Genç) bünyesinde faaliyetlerde bulunan Oruç, TGB’li öğrencilere yönelik PKK saldırılarında en önde yer alıyordu.

ŞİKAYET DOSYASINI KAPATAN SAVCI AÇIKTA

Oruç’un hakkında “kesici delici aletlerle kavga çıkarmak”, “başka öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkını engellemek”, “kamu malına zarar vermek” gibi suçlardan çok sayıda disiplin dosyası da bulunuyordu.

TGB’lilerin suç duyurusunda bulunmasıyla adli olarak da soruşturulan Oruç’la ilgili soruşturma dosyası savcı Yüksel Erdoğan tarafından delil yetersizliği nedeniyle kapatılmıştı. Savcı Yüksel Erdoğan 17 Temmuz 2016’da FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmıştı.