Van'da Ortanca Mahallesi'nde korona virüs vaka sayısı giderek artıyor

Van'da Ortanca Mahallesi'nde korona virüs vaka sayısı giderek artıyor
Van'da taziye kurulan mahalledeki korona virüs vaka sayısı giderek artıyor. İşte son durum

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şehir merkezinde riskin arttığını belirterek, vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda tekrar uyardı.

Ortanca Mahallesi’nde 6 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmış, sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda vaka sayısı 15’e yükselmişti. Devamında yapılan taramalarda vaka sayısı önce 42'ye sonra da 43'e yükselmişti. Son olarak da korona virüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 51'e yükseldi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen Eraygen ailesi tarafından da Ortanca Mahallesi’ne taziye kurulmuştu. Eraygen ailesi mensupları ve taziye kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırılmıştı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Değerli Hemşerilerim Ortanca Mahallesi'ndeki taziye kaynaklı vaka sayımız 51 oldu. Lütfen taziye ziyaretleri düzenlemeyelim! Hem bireysel hemde toplumsal sağlığımız için taziye kuranları; 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına ihbar edelim.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi