Van’da okullararası halkoyunları il birinciliği sona erdi

Van’da okullararası halkoyunları il birinciliği sona erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 2016-2017 Faaliyet Programı çerçevesinde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları sona erdi.

Nur Tatar Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmalar geleneksel, düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde yapıldı. Okulların performansları salondakiler tarafından ilgiyle izlendi. Halkoyunları ekipleri dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Nur Tatar Spor Salonunda yapılan Okullararası Halkoyunları il birinciliği yarışmaları 23 okulun katılımıyla yapıldı. Yöre kültürünün en güzel bir şekilde yansıtıldığı oyunda öğrenciler birinci olabilmek için ter döktüler. Okullararası Halkoyunları yarışmalarını, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor şube müdürü Yalçın Özdemir, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gözlemci Heyeti, Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Gündoğdu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Milli Eğitim Müdürlüğü protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.



Van Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü spor şube müdürü Yalçın Özdemir ise yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğümüz 2017 faaliyet programında yer alan ve ilimizde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği yarışmalarına katılan bütün okullarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Milli branşımız ve öz kültürümüz olan halk oyunlarına ilimizden bu yıl biraz daha fazla katılımın olması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Halkoyunlarının bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz. Daha nice organizasyonlarımızda bir arada olabilmek dileğiyle, bütün seyircilerimize şimdiden iyi seyirler diliyor, bütün katılımcı ve seyircilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.



23 okulun katılımlarıyla gerçekleştirilen okullararası halkoyunları il birinciliği yarışmaları sonucunda, Gençler Düzenlemeli dalda Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Birinci olurken, Yıldızlar Düzenlemesiz dalda ise Hilmi Irak Ortaokulu Birinci, Birol Emin Ortaokulu İkinci, Kerim Tuncer Ortaokulu ise Üçüncü oldu. Yıldızlar Düzenlemeli dalda Vali Ali Cevdet Paşa Ortaokulu Birinci, İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu İkinci, Mustafa Cengiz Ortaokulu ise Üçüncü oldu. Gençler Düzenlemesiz kategorisinde Vangölü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Birinci, Orhan Okay Anadolu Lisesi İkinci, Bostaniçi Anadolu Lisesi ise Üçüncü oldu. Minikler Düzenlemesiz dalda ise Bakımlı İlkokulu Birinci, Cemil Yörük İlkokulu İkinci, Fevzi Şengül İlkokulu ise Üçüncülük kupasının sahibi oldu.



Dereceye giren ekiplerin ödülleri Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube müdürü Yalçın Özdemir, Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Gündoğdu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şakir Söğünç ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gözlemci Heyeti Üyeleri tarafından verildi.