Van'da numarataj sistemi uygulaması iptal edildi

Van'da numarataj sistemi uygulaması iptal edildi
Van Büyükşehir Belediyesi'nin sokakların eski isimlerinin yerine numarataj sistemi uygulaması iptal edildi.
- Valiliğin çalışmayla ilgili Meclis kararını onaylamaması ve mahkeme kararı üzerine sokaklara asılan tabelalar sökülmeye başlandı. Sokakların eski isimlerinin yer aldığı tabelalar yeniden asılacak.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin İpekyolu ve Tuşba ilçeleriyle 48 mahallede adres güncelleme ve alan taraması kapsamında numarataj sistemiyle sokakların eski isimlerinin değiştirilmesi ne yönelik uygulama durduruldu.

Vansesi Gazetesi'nde yer alan habere göre, sokakların eski isimleri geri iade edilmeye başlandığını belirtti

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı  Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçeleri ve 48 mahallede adres güncellemesi ve alan taraması ile sokakların eski isimlerinin yerine numarataj uygulaması başlatmıştı.

Sokakların isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili vatandaşlardan tepki gören Meclis kararının Valilikçe onaylanmaması, eksik bulunması ve mahkeme kararı üzerine başlatılan çalışmalar son buldu.  Sokaklardaki numaraların yer aldığı tabelaların yerine eski isimlerinin yer aldığı tabelalar asılacak.  

Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak isimlerinin değiştirilmesine tepki gösteren vatandaşların talebini ve şikayetlerini gazetemiz haberiyle gündeme taşınmıştı. Eski sokak isimlerini değiştirilmesinin toplumsal hafızayı silmeye, şehir ile insanlar arasındaki bağı koparmaya yönelik halktan kopuk demokratik anlayışa sığmayan despotik bir girişim olduğunu belirten sokak sakinleri uygulamadan vazgeçilmesini istemişlerdi. Bundan sonra yapılacak numarataj sisteminde de  sokakların eski isimleri aynı şekilde korunacak.