Van’da ‘müşterim kamu olsun’ toplantısı

Van’da ‘müşterim kamu olsun’ toplantısı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) girişimi ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Van Bürosu tarafından ‘müşterim kamu olsun’ konulu bir toplantı yapıldı.
Van TSO’da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, DMO’nun kataloglarında bulunan ürünlerin Vanlı firmalardan tedarik edilmesi yönünde yapılan girişimler sonucunda böyle bir toplantını gerçekleştiğini söyledi. Takva, “Bugün burada yaptığımız toplantının Van’da üretim yapan firmalar için yarar getireceğine inanıyorum. Bugün bu girişimimizden sonra üyemiz olan birkaç firmanın bile Devlet Malzeme Ofisi kataloglarında bulunan ürünleri temin etmesi, ekonomik anlamda firmalarımıza katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda toplantının her anlamda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur ise, DMO Genel Müdürlüğünün desteği ile KOBİ kurum katalogu çalışmasının yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmanın, kamu kurumları malzemelerinin yerelde üretim yapan firmalardan alınması yönünde bir çalışma olduğunu ifade eden Uğur, “Bu çalışmamız, son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda, katılımcı firmalarımızın DMO sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantıların amacı, tedarik sayılarının artması ve daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dahil edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.