Van'da minibüs durakları ile ilgili flaş gelişme

Van'da minibüs durakları ile ilgili flaş gelişme
Van Büyükşehir Belediyesi, şehir içi minibüs durakları ile ilçe minibüs durakları ve depolama yerlerine yeniden düzenleme getirdi.

- Van Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile bu sabah saatlerinde Beşyol Mevkinde bulunan minibüs durakları ile Akköprü Mahallesi Defterdarlık Caddesi üzerinde bulunan ilçe minibüs duraklarının yerleri taşıdı.

Vanolay'ın haberine göre: Beşyol Mevkii'nde yer alan İskele, Altıntepe, İstasyon ve Sanayi mahallelerine ait 63 hat minibüsünün durağı, Akköprü Mahallesi Defterdarlık Caddesi üzerinde bulunan ilçe minibüs duraklarının yerine taşındı.

Erciş, Özalp, Muradiye, Çaldıran ve Gevaş ilçelerine ait 28 minibüsün kalkış yerleri Akköprü Parkı civarında olurken, depolama yerleri ise  Toprakkale Camii civarına kaldırıldı.
Ulu Camii civarında kalkış yapan minibüslerin, yeni kalkış yeri İl Jandarma binalarının bulunduğu yere taşınırken, depolanma yerleri ise Çohaz Petrol civarına taşındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre, kent genelinde trafik sorunlarının çözülmesi amacıyla 3 aylık bir çalışma sonucu alınan karar ile minibüs durakları ve depolama yerlerinde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, durakların yer değiştirilmesine minibüsçüler tepki gösterirken, Beşyol'da yer alan esnaf ile halk ulaşımın daha rahat olması nedeniyle değişikliği olumlu karşıladı.