Van’da ‘meme kanseri’ konulu konferans

Van’da ‘meme kanseri’ konulu konferans
Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Van-Şişli Öğretmenevinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Uzm. Dr. Duygu Altınok Dindar, Aile Hekimi Uzm. Dr. Tuba Çoşkun katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Sakın Geç Kalma Erken Gel’ tanıtım videosu ile başlayan konferans, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda’nın meme kanserinin sembolü olan pembe kurdelenin sırrını anlatmasıyla devam etti.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Van Halk Sağlığı Müdür Yrd. Dr. Semra Gümüş Gündüz, halk sağlığı açısından önemli bir hastalık olan meme kanserinin Van’daki kadınlara yönelik önemini, korunma yollarını anlatmak, tüm kadınlara kendi kendine meme muayenesini öğretmek ve ömürleri boyunca uygulama alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Gündüz, “Meme kanserinden ölümleri azaltmak ve kadınların farkındalıklarını sağlamak, kadınları tarama amaçlı ultrasonografi ve mamografi çekimlerine yönlendirmek ve sonuç olarak tüm halkımıza tarama hizmetlerini sunarak kanseri erkenden tespit edip yaşam kalitesini ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ardından Uzm. Dr. Duygu Altınok Dindar ve Aile Hekimi Uzm. Dr. Tuba Çoşkun tarafından meme kanseriyle ilgili bilgiler verildi.
Konferansın sonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından katılımcılara KETEM’e davet kartı, hediyeler ve broşürler verildi.