Van'da kurtuluş coşkusu

Van'da kurtuluş coşkusu
VAN'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Van'ın düşman işgalinden kurtarılmasının 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı göndere çekildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Van'ın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Van Valisi İbrahim Taşyapan'a gönderdiği tebrik telgrafları okundu.

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği telgrafta şu ifadeler yer aldı:

"Böyle bir kutlu anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Van'ın bu gurur gününü tekrar kutluyorum, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bandosu eşliğinde halk yürüyüşü yapıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Beşyol Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Tören kapsamında, "Tarihte Van" konulu resim sergisi açıldı.

Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.