Van’da kayyumun ilk icraatı

Van’da kayyumun ilk icraatı
İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Van Valisi İbrahim Taşyapan ilk icraatını iş yeri açılışına katılarak yaptı.

Vali Taşyapan, dün daire başkanları ile yaptığı toplantının ardından bugün ise ilk icraat olarak Vanlı bir işadamı tarafından İskele Caddesi üzerinde Cafe Joy Van Çocuk Eğlence Parkı’nın açılışını yaptı. Açılışta konuşan Kayyum Taşyapan, iş yerinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Burada insanlarımıza inşallah güler yüzle iyi bir de hizmet yapılacak. Her şey insanımız için. Onlar için bir yer daha açmış oluyoruz. Burada iyi hizmetler olduğunda insanımız da teveccüh gösterecektir. Burada çalışan kardeşlerimize ve burada yatırım yapan müteşebüsümüze teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

“İlimizde ticaretin ve sanayinin gelişmesi güzel bir gelişmedir”

Böylesi bir dönemde kete yatırım yapılmasının önemine değinen Taşyapan, “Buralar kolay yapılmıyor. Zahmet çekerek ve para harcayarak bu işletmeler açılıyor. Allah bereketli kazançlar nasip etsin. İnsanlarımıza güzel hizmetler olsun bu anlayışla hizmet edileceğine inanıyorum. Bu dönemde böylesi bir zamanda yatırım yapması nedeniyle arkadaşımızı kutlarken buraya teşrif eden tüm arkadaşlarımızı da teşekkür ediyorum. İlimizde ticaretin ve sanayinin gelişmesi insanlarımızın iş sahibi olması güzel bir gelişmedir. Buna vesile olmak da güzeldir. Burada 22 kişi çalışacak. Bu 22 hemşerimiz burada ekmek yiyecek. Bu tür işletmelerin örnek olmasını diliyorum” dedi.



“Zor günlerde sırt sırta vermemiz gerekir”

İHA muhbirine konuşan işletme sahibi Bülent Uslu ise işletmelerinin 2 bin 300 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirterek, “Zor günlerde sırt sırta vermemiz gerekir. Süreç sıkıntılı bunu kabul ediyoruz ama hayat devam ediyor. İnsanlarımıza iş imkanı sunmak durumundayız. Buradayız burada ekmek yiyeceğiz ve yedireceğiz inşallah. Bütün konseptimiz aileye yöneliktir. Çocuk eğlence ve kafe bölümümüz var. Çocuklarımızın doğum günlerini kutlayabilecekleri alanlarımız mevcuttur. İlimizde bu büyüklükte ve makine zenginliği açısında ikinci bir yer yok. Kendi çocuğumdan esinlenerek böyle bir yer açtım. Burada anne babalarımız burada nezih bir ortamda zaman geçirirken çocukları ise hosteslerimiz tarafından eğlendiriliyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve salâvatlarla iş yeri kurdelesi kesildi. İş yerini gezen Taşyapan ve beraberindekiler içeride bulunan vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Açılışa Vali Taşyapan’ın yanı sıra Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile vatandaşlar katıldı.