Van'da kaçırılmak istenilen 3 kız çocuğuyla ilgili yeni gelişme!

Van'da kaçırılmak istenilen 3 kız çocuğuyla ilgili yeni gelişme!
Van'da PKK mensuplarınca dağa götürülecekleri sırada düzenlenen operasyonla kurtarılan 3 kız çocuğu, ailelerine teslim edildi.
Van'da PKK mensuplarınca dağa götürülecekleri sırada düzenlenen operasyonla kurtarılan 3 kız çocuğu, ailelerine teslim edildi.Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dağa götürülmek istenirken İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda kurtarılan 3 kız çocuğu, ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

İkisi lise öğrencisi olduğu belirlenen çocuklar savcılıktaki ifadelerinde, yaptıklarından dolayı pişman olduklarını dile getirdi.

Kendilerini dağa götürmek isteyen kişilerden şikayetçi olan kız çocuklarından biri, HDP Erciş İlçe Başkanlığında irtibat kurdukları V.A'nın dağa gitme konusunda kendilerini yönlendirdiğini anlattı.

Yakalanmadan bir gün önce Erciş'teki bir kafede arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini belirten kız çocuğu, ifadesinde şunları kaydetti:

"Arkadaşım, konuştuğumuz sırada HDP ilçe binasına gideceğini söyledi. Daha önce partiyle bir ilişkisinin olduğunu bilmiyordum. Birlikte HDP'ye gittik. Arkadaşım orada bir erkekle konuşuyordu. Daha sonra çıktık ve yürümeye başladık. Morali bozuk, yüzü asıktı. Ne olduğunu sorduğumda, 'dağa gitmek istiyorum' dedi. Ben daha önce böyle bir düşüncesinin olduğunu duymamıştım. Kendisine 'okumalıyız, gitmemelisin' dedim. Akşam mesajlaştığımızda 'yarın gidiyorum, hakkını helal et' diye yazdı. Ben de 'seni yalnız bırakmam ben de geliyorum' dedim. HDP'de konuştuğu kişiyle sabah buluşup gideceğimizi söyledi. Yola çıktıktan sonra aracımıza bir kişi daha bindi."

Operasyonda çocukları PKK'nın dağ kadrosuna katmaya çalışırken yakalanan şüpheliler V.A ve E.L'nin, emniyetteki işlemleri sürüyor.