Van’da ikinci dalga! Vaka sayısı hızlı artıyor!

Van’da ikinci dalga! Vaka sayısı hızlı artıyor!
Türkiye genelinde son günlerde yeniden artan koronavirüs vakaları tedirginlik yaşatmaya devam ediyor. Artan vaka sayısı ve yayılım nedeniyle Türkiye için ikinci dalga uyarıları ardı ardına gelirken Van’da ise tam anlamıyla ikinci dalga yaşanıyor.

 Türkiye genelinde son günlerde yeniden artan koronavirüs vakaları tedirginlik yaşatmaya devam ediyor. Artan vaka sayısı ve yayılım nedeniyle Türkiye için ikinci dalga uyarıları ardı ardına gelirken Van’da ise tam anlamıyla ikinci dalga yaşanıyor. Yapılan tüm uyarılar, yaşanan olumsuzluklara rağmen taziye, asker uğurlama, buluşmalar nedeniyle vaka sayısını yükselen kentte son olarak Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Koronavirüs artık Van sokaklarında demişti” Vali Bilmez’in hızlı bir yayılma gerçekleştiği açıklaması sonrası paylaşılan rakamlar da vehameti bir kez daha ortaya koydu.

VAKA SAYISI 600’Ü GEÇTİ! HER GÜN YENİ VAKALAR ÇIKIYOR!

Koronavirüs konusunda Türkiye’de yeniden artış yaşanırken Van da son günlerde vaka sayısının ciddi oranda arttığı illerden biri oldu. Taziyeler, uyulmayan tedbirler ve şehir dışından kente gelen pozitif vakalar nedeniyle kentte son bir haftada ciddi bir vaka artışı oldu. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, her gün yeni vakaların çıktığını, il dışından gelen isimlerden kaynaklı artış olduğunu söyledi. Bilmez’in açıklamasının ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden de duruma dair benzer açıklamalarda bulundu. Dün itibariyle kentin yeni bir vaka patlaması yaşanacağının sinyallerini veren İliklerden, vaka sayısının 600’ü geçtiği kentte 18 bin civarında insanın da karantina da olduğu bilgisini paylaştı.

SON BİR HAFTADA CİDDİ BİR ARTIŞ OLDU!

Sürekli olarak sosyal mesafe kurallarına uyulması, maske kullanımı uyarısı yapılması ve taziye gibi toplu buluşmaların yapılmaması uyarısı yapılmasına rağmen Van kuralları en çok ihlal eden 5 ilden biri olurken, bu ihmaller en çok ceza uygulanan kent olmasına da neden oldu. Kurallara uymamanın bedelini son günlerde vaka sayısının artması ile ödeyen Van için uyarılarda bulunan İliklerden, böyle devam etmesi halinde sürecin daha kötü olacağını vurguladı. Van’ın resmen ikinci dalgayı yaşamaya başladığı uyarısını yapan Başhekim İliklerden, kentte son bir haftada ciddi manada vaka artışı olduğunu söyledi.

HASTANELER YENİDEN DOLDU!

Sosyal mesafe kurallarına uyulmaması, ailelerin bir arada olması nedeniyle aynı ailelerde birden fazla vaka görülmeye başladığını da vurgulayan İliklerden, daha önce Covid-19 vakalarının bittiği ve normale dönüşün başladığı hastanede virüs kaynaklı servislerin yeniden dolmaya başladığını söyledi. Başhekim iliklerden geçen haftalarda sıfıra inen hastanede şu anda otuz civarında hastanın olduğunu belirtti. Sadece servislerde değil yoğun bakımlarda tedavi gören ve şüpheli isimlerin de olduğunu söyleyen İliklerden, böyle gitmesi halinde virüs kaynaklı hastalara ayrılan alanların tamamıyla dolacağını söyledi.

TÜM HASTANELERDE YOĞUNLUK VAR!

Öte yandan sadece Van YYÜ’de değil Van’deki diğer pandemi hastenelerinde de ciddi bir yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Son bir haftada ciddi bir hasta ve şüpheli hastanın getirildiği SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı İpekyolu Ek Hastanesi’nde ciddi kalabalıklar yaşanıyor. Vakaların ve şüphelilerin yoğunluk oluşturduğu hastane önündeki görüntüler tedirginlik oluştururken, bir çok vatandaş hastalık ile ilgili belirtiler olduğunu belirterek acil hatlardan ihbarlar bildiriyor.

ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ-