Van’da ‘Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatı’ Konulu Bilgi Yarışması

Van’da ‘Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatı’ Konulu Bilgi Yarışması
Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi ile Şuurlu Öğretmenler Derneği Van Şubesi tarafından ‘Hz. Muhammed’in (sav) Hayatı’ konulu bilgi yarışmasının finali yapıldı.
Zaferler Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve finale kalan 11 ortaokul ile 9 lisenin katıldığı bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, Şuurlu Öğretmenler Derneği Van Şube Başkanı Emrullah Kesik ile çok sayı öğretmen ve öğrenci katıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “İslami bir derneğimizin böyle yarışmaları tertipliyor olmasından memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Bu yarışmaya giren bütün okullarımız ve öğrencilerimiz kazanmıştır. Çalkantılı, sancılı ve maalesef gözyaşının eksik olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın her tarafından huzursuzluk ve gerçek istikametten uzaklaşma vardır. Dünyanın birçok yerinde savaş ve gözyaşı vardır. Yine dünyanın birçok yerinde insanlar yerlerinden yurtlarından edilmektedir. Bunların tümünün altında yatan asıl neden, dini değerlerden uzaklaşmadır. Bizler de eğer gençlerimizi doğru yetiştirmezsek, gençliğimizi Kur’an ruhundan ve Peygamber Efendimizin hayatına benzer bir hayatla yetiştiremezsek maalesef huzurlu olan ülkemiz de bölünmeye doğru gidecektir. Ama biz inanıyoruz ki Müslüman gençlik bunun önüne geçecektir. İşte bugün burada bunu müşahede etmekteyiz. Bir İslami derneğimizin eğitime vermiş olduğu öneme binaen uzun bir süreçten başlayarak çocuklarımızı İslami hayatını nasıl yaşaması gerektiğini ve İslam tarihinin nasıl gündeme getirilmesi gerektiğinin örneğini bize sunmaktadırlar. Ben tüm öğrenci ve öğretenlerimiz tebrik ediyorum. Ne mutlu sizi yetiştiren anne ve babalara, hepiniz tebrik ediyorum” dedi.

Finale kalan 9 lise arasında Mizancı Murat Anadolu Lisesi birinci olurken, İpekyolu Öğretmen Lisesi ikinci, Erciş Selvihan İmam Hatip Lisesi ise üçüncü olurken, finale kalan 11 ortaokul arasında ise Zeve Ortaokulu birinci, Koç Ortaokulu ikinci, Kurubaş Ortaokulu ise üçüncü oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin tarafından dereceye giren okullara plaket verilirken, birinci olan öğrencilere çeyrek altın, ikinci olan öğrencilere bir gram altın, üçüncü olan öğrencilere yarım gram altın, dördüncü ve beşincilere ise çeşitli hediyeler verildi.