Van’da Havalimanı ve otogarda sessiz bayram

Van’da Havalimanı ve otogarda sessiz bayram
Van’da otogar ve havalimanında Kurban bayramında beklenenin aksine yoğunluk yaşanmadı.
Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde havaalanları ve otobüs terminalleri yoğun bir mesai harcıyor. Tatil süresinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar Cuma günü mesai bitimiyle havaalanları ve otobüs terminallerine akın etti. Doğunun incisi Van’da ise durum, sanılanın aksine otobüs terminali ve havaalanında oldukça sakin geçtiği görüldü. Hafta sonu olmasına rağmen Van Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde peronlara yanaşan otobüslerin içinde birkaç yolcu olduğu görüldü. Otobüs firmaları her bayram ek seferler düzenlediklerini ancak bu bayram yoğunluğun düştüğünü ve sadece sıralı otobüslerini ancak doldurabildiklerini belirtti. Otobüs terminalindeki durumun benzeri Van havalimanı iç hatlar gelen ve giden yolcu peronlarında da görüldü. Giden yolcu peronunda saat başı gidecek olan bir uçak için bekleyenlerin olduğu görülürken gelen yolcuların da az sayı da olduğu gözlendi.

“Lütfen bu bayramda yolları kana bulamayalım”

Özellikle kara yolu ile seyahat edecek olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul sürücülere önemli uyarılarda bulunarak, “Bizler sürekli sürücülerimize şu uyarılarda bulunuyoruz. Mutlaka trafik işaret ve işaretçilerine uyunuz. Uzun yola çıkacak olan arkadaşlarımız da lütfen dinlenerek seyahatlerini yapsınlar. Tatile ailesinin yanına ya da tatil beldesine gidecek olan arkadaşlarımız. Ne olursa olsun trafik işaret ve işaretçilerine uysunlar acele etmesinler. Trafikte kural budur. Dinlenerek 8 saat, sürekli 4 saat araç kullanılmalı bunun aşılmamasına dikkat edilmeli. Hatta gerekirse 100-200 kilometrede gittikten sonra oturup dinlensinler. Yolculuklarını o şekilde devam Kurban bayramını kana bulamasınlar. Lütfen bu bayram yolları kana bulamayalım. Buradan herkesin bayramını kutluyor. Şimdiden hayırlı yolculuklar diliyoruz” dedi.

“Sadece gelişler var”

Yeşil Erciş Seyahat firması yetkilisi Nebi Ertaş gidişlerde bir yoğunluk olmadığını belirterek, “Sadece gelişler var. Tabii ki biz de istiyoruz buradan da gidişler olsun. Fakat maalesef şuan gördüğünüz gibi otogar boş. Bizler de bayramdan sonrasını beliyoruz bizler de. Uçak fiyatları biraz bizleri zorluyor. Hem fiyatlar noktasında hem de zaman noktasında bizleri zorluyor. Biz bir yoğunluk bekliyoruz bayramdan sonra inşallah düzelir” dedi.

Metro Turizm yetkilisi Halit Karagülle de, “Bizler bölgemizde hey şeyden önce huzur ve kardeşlik istiyoruz. Türkiye’nin her tarafına Van’dan seferler düzenliyoruz. Her taraf memleketimizdir. Herkese hayırlı bayramlar diliyoruz” dedi.

Gelen yolcuları ilçelere taşıdıklarını anlatan Emin Coşkun,”Buradan batıya giden yolcu hemen hemen hiç yok gelene gurbetçiler falan oluyor. Bizler de gelen yolcuları bekliyoruz. Bunları ilçelere taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Konya’dan geldiğini ifade Mehmet Nuri Demirdaş da Bayram tatilini ailesiyle geçireceğini söyledi.

“Çok yoğun olur diye erken geldik ama burası çok sakin"

Öte yandan, manzaranın değişik olmadığı Ferit Melen Havalimanı’nda gelen yolcular da gözlerine inanamadı. Yoğunluk olur diye erkenden geldiğini anlatan Hatice Yüksel, “Bayramı yakınlarımızın yanında geçirmek için geldik. Hatta izinleri uzatarak, hazır OHAL’den dolayı izin alamamışken ve yazı burada geçirmişken izin alıp tatile çıkalım dedik. Çok yoğun olur diye erken geldik. Ama hiç kimse yok şimdilik bekliyoruz. Herkese iyi bayramlar diliyorum” diye konuştu.