Van’da Halep konulu fotoğraf sergisi

Van’da Halep konulu fotoğraf sergisi
Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Halep'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için "Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Dabbağolu Parkında açılan fotoğraf sergisinde konuşan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Şeref Akbulut, Arz-ı Mevud hayallerine ulaşmak isteyen Siyonistlerin Ortadoğu'da, taşeron terör örgütleri ve işbirlikçileri vasıtası ile işlediği cinayetlerin devam ettiğini belirterek, “Bu coğrafyada huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden inşa edilmesi gerekir. Bunun yolu bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan Arapların, Farsların, Türklerin, Kürtlerin ve diğer toplulukların ırkçılık ve mezhepçilik bataklığına düşmeden hakkı üstün tutarak yeniden bir araya gelmeleridir. ABD, AB, Rusya ve İsrail'in parmağının olduğu her müdahale bu coğrafyayı daha da yaşanmaz hale getirecektir” dedi.



Suriye'de beş yıldır devam eden iç savaşta 500 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirten Akbulut, “2 milyon insan yaralanmış, 10 milyon insan muhacir ve mülteci durumuna düşmüş, 13 milyon insan gelir getirecek her türlü imkanı kaybetmiştir. Bu konuda tüm İslam ülkelerinde, hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, temel insan hak ve hürriyetlerinin temini için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Halepli kardeşlerimizin acılarını paylaşmak, kamuoyu oluşturarak onlara maddi ve manevi destek sağlayabilmek, onlar için dua etmek, onların yanında olduğumuzu göstermek için fotoğraf sergimizi açtık" diye konuştu.



Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar “Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları” fotoğraf sergisi gezdi.