Van'da Halep için gıyabi cenaze namazı

Van'da Halep için gıyabi cenaze namazı
Hür Dava Partisi Van il başkanlığı tarafından Hz. Ömer camisinde Halep’te hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı ve dua programı düzenlendi.

Program sonrası basına konuşan İl Başkanı Av. Rasim SAYĞIN şunları söyledi. 2011 yılından bu yana devam eden Suriye Savaşı topyekûn insanlığın bir imtihanı haline gelmiştir. Suriye’de kıyılan her can, yıkılan her mabet, yok edilen her bir hane hafızalarımızda unutulamayacak izler bırakmıştır.

Milyonlarca insanın yerini yurdunu terk etmesi bir yana; evinden başka gidecek hiçbir yeri, sığınacak hiçbir limanı olmayan insanlar tüm dünyanın gözü önünde çaresizce ölüme terk edilmektedir. Saldırıların arttığı son birkaç gündür Halepliler ya evlerinde ya da göç yolunda ölüme tercihi ile baş başa bırakılmıştır.



Beş yıldır devam eden savaşta, savaş hukukunun ilkeleri ve bütün insani değerler çiğnenerek, 1 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine milyonlarcasının da yerinden yurdundan edilmesine sebebiyet verilmiştir.

İnsan olan hiç kimsenin destekleyemeyeceği eylemler pervasızca gerçekleştirilmekte, yerleşim alanları yerle bir edilmektedir. Baas rejimi ve Rus bombardıman uçaklarının planlı saldırıları sonucu Halep’teki son hastane de bombalanmış, yaralı kadın ve çocuklar ölüme terk edilmiştir. Halep’te 300 bin insan 30 km²lik alana sıkıştırılmıştır.



Bu acı tablo karşısında Birleşmiş Milletler sadece yardım ve ateşkes çağrıları yapmakla yetinmekte, İslam ülkeleri ise kendi aralarında bir çözüme varamadıkları için yıkımın bilançosu her geçen gün artmaktadır.  Hiçbir siyasi maslahat Halep’te çocukların öldürülmesini meşru kılmaz.

Özelde Suriye, genelde Müslümanların yaşadığı her yerdeki sorunların çözümü için, insan olan herkese vazife düşmektedir. En büyük vazife ise İslam ülkelerine ve onların yöneticilerine düşmektedir. İslam ülkeleri daha fazla vakit kaybetmeden, akan Müslüman kanını durdurmak için tez elden bir araya gelmenin ve bir an önce ateşkesi sağlamanın yollarını aramalıdır.



Bizler de HÜDA PAR olarak genelde bütün İslam Alemi’nde ve özellikle de son dönemde Halep’te yaşanan vahşet ve katliamlara dikkat çekmek için Cuma namazını müteakip Halep’te katledilen mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kıldık.Yüce Rabbimizden Müslümanlar arasına birlik ve kardeşlik şuuru nasip etmesini diliyor, elinde imkânı olan herkesi acilen bu ateşi söndürmeye davet ediyoruz.