Van’da ‘Gelişimsel Kalça Displazisi’ eğitimi

Van’da ‘Gelişimsel Kalça Displazisi’ eğitimi
Van İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından Gelişimsel Kalça Displazisi eğitim programı düzenlendi. 

Van TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Gelişimsel Kalça Displazisi eğitimi; YYÜ Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mehmet Atagök ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı Araştırmacı Büşra Tapan Soğanda tarafından verildi. Tarama programının temel amacının yeni doğan döneminde tüm bebeklerin kalça çıkığı açısından muayenelerinin yapılmasının sağlanması gerektiği, riskli ve klinik muayenede şüpheli olan bebeklerin hayatlarının ilk 3-6 haftasında Gelişimsel Kalça Displazisi açısından kalça ultrasonografi ile değerlendirilmesinin sağlanması amaçlandığı belirtildi.

Erken tanı ve tedavinin sağlanabilmesi amacıyla aile hekimlerine verilen eğitimde, Gelişimsel Kalça Displazisi tarama programı ile risk grubunda bulunan veya klinik muayenede şüpheli olan bebeklerin sevk formu ile sevk edilmesi istenildi.