Van'da FETÖ'nün kapatılan kampüsü devlet yararına kullanılacak!

Van'da FETÖ'nün kapatılan kampüsü devlet yararına kullanılacak!
OHAL kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel Serhat Lisesi kampüsü, yılda 15 bin kişinin yararlanabileceği hizmetiçi eğitim merkezine dönüştürülecek.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, kapatılarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen Edremit ilçesindeki özel okulun 67 dönümlük arazi üzerine kurulu 47 derslikli bina ve müştemilatı, Van Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.  

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Gölü kıyısında, havaalanı ve turizm havzasına yakınlığı nedeniyle kentin gözde yerlerinden birine kurulan okul binasının, hizmetiçi eğitim merkezine dönüştürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulundu.



- "Yılda 15 bin kişi konaklayacak"

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun konferans, etkinlik salonları ve öğrenci pansiyonu ile büyük bir kampüs olduğunu söyledi.

Kampüsün havaalanına 3 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirten Kırekin, şöyle konuştu:

"Kampüsün hizmetiçi eğitim merkezi olmasıyla yılda 15 bin kişi burada konaklayacak. Bu kişiler bölgeler arası gönül köprüsü görevini yapacaklar ve ilimize ekonomik anlamda bir zenginlik katacak. Bakanlığımıza bu yönde teklifimizi yaptık. Kente hizmetiçi eğitim kapsamında gelecek misafirlerimiz, yaptıkları alışverişlerle kentimize önemli bir ekonomik katma değer sağlayacaktır. Bu yönüyle projenin kent için önemli bir müjde olacağını düşünüyoruz."



- "Okullara şehitlerimizin ismini verdik"

Van'da FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Erciş, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde 7 okulun Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildiğini aktaran Kırekin, bu okullarda yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Okullara 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanların isimlerini verdiklerini anlatan Kırekin, "Erciş'teki okulumuza, darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yönelik saldırıda şehit edilen Ercişli Halil Hamuryen'in adını verdik. İpekyolu ilçesindeki ilkokulu da imam hatip ortaokuluna dönüştürdük ve '15 Temmuz Şehitleri' ismini verdik. Edremit ilçesindeki okula da İstanbul'da şehit olan Murat Demirci'nin adını verdik." diye konuştu.