Van'da Eyvan geceleri başladı

Van'da Eyvan geceleri başladı
Vanlı Şair Ümit Kayaçelebi, Van’ın türkülerini ve yöresel yemeklerini yaşatmak amacıyla Van Eyvan gecelerini başlattı.

Vanlı Şair Ümit Kayaçelebi, ilin yöresel yemeklerini ve türkülerini yaşatmak amacıyla Van Evi’ni hizmete açtı. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde açılan mekanda, Van’ın yöresel yemekleri, türküler eşliğinde servis ediliyor. Yıllardır Van yöresel yemeklerinin ve Van türkülerinin bir arada olmamasının eksikliğini yaşadıklarını belirten Vanlı Şair Kayaçelebi, bu nedenle böyle bir yerin açılması gerektiğini söyledi. Van Evi’nin bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Kayaçelebi, “Yemeklerimizin tanıtılmasının yanında, Van’ın geçmişteki oturma gecelerini de ifade etmenin gereğini duyduk. Dolayısıyla Van geceleri ile Van yemeklerini bir araya getirdik. Urfa’da Sıra Geceleri, Diyarbakır’da Velime Geceleri, Elazığ’da Kürsü Başı var. İlimizde ise böyle geceler sürekli yapılmadığı için Vanlıların kendi türkülerini dinleme şansı yoktu. Bu nedenle biz de ilimizde haftanın üç günü canlı müzik eşliğinde Van Eyvan gecelerini başlatmayı uygun gördük. Gelen insanlar bir yandan karnını doyururken bir yandan türkülerimizle de gönüllerini doyuruyorlar. İnşallah hemşehrilerimizin maddi ve manevi destekleriyle bu mekanı sürekli yaşatmaya çalışacağız” dedi.



Van Evi’nde yaklaşık 21 kişinin istihdamını da sağladığını dile getiren Kayaçelebi, mekanın tüm Vanlılara hayırlı olmasını diledi.



Van Evi’nin kentin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar ise, “Van’da daha önce böyle bir yerin eksikliğini hissediyorduk. Bu, geleneklerin devam edilmesi açısından da iyi oldu. Temiz ve nezih bir ortam oluşturuldu. Van’ın yöresel türkülerinin seslendirildiği ve yemeklerin ikram edildiği böyle bir yere Van halkının sahip çıkması lazım. Böyle bir mekanı ilimize kazandıran herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.