Van'da Evde Sağlık Hizmeti Çalışanlarına Eğitim

Van'da Evde Sağlık Hizmeti Çalışanlarına Eğitim
Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından evde sağlık hizmetleri birimlerinde görevli personele hizmet içi eğitim verildi.
AA'dan edinilen bilgiye göre; Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda verilen eğitim programının açılışında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, evde sağlık hizmetleri biriminde çalışan personelin gönüllülük esasları çerçevesinde hareket ettiğini söyledi.

Evde sağlık hizmeti gören hastaların bakıma ve sevgiye muhtaç kimseler olduğunu anlatan İmren, personelin de özveriyle hareket edeceğini belirtti.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ise evde sağlık ve bakım hizmetinin bir hükümet politikası olduğunu ve toplumunun en önemli konularından biri olduğunu ifade etti.

Evde sağlık hizmetini çok önemsediklerini aktaran Semur, il genelinde 2 bin 200 hastayı hedef kitlesi kapsamına aldıklarını ve bunların yüzde 50'sine ulaştıklarını kaydetti.

Semur, 2 binin üzerinde hastaya evde sağlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirterek, yerel yönetimlerden de destek alarak bu sağlık hizmetini vatandaşların ayağına götüreceklerini söyledi.