Van'da Etkinliğe biletle değil yardım yaparak girdiler

Van'da Etkinliğe biletle değil yardım yaparak girdiler
Van'da kırsal bölgelerdeki öğrenciler yararına düzenlenen etkinliğe katılan davetliler, salona biletle değil, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini vererek katıldı.

- Van Kent Gönüllüleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerince Cengiz Andıç Kültür Merkezinde kırsal bölgelerdeki öğrencilere yardım amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan davetliler, salona biletle değil, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini teslim ederek girdi.



Öğretim üyeleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlardan kalem, defter, silgi, boyama seti, okuma kitapları gibi malzemeleri alan öğrenciler, yardım amacıyla bir kamyon kırtasiye malzemesi topladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) da 250 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşıladı. Bir Fidan Bir Umut Derneği yarım kamyon kırtasiye malzemesini öğrencilere teslim etti. Toplanan malzemelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağı bildirildi.



Etkinlikte öğrenciler tiyatro gösterisi, şiir ve müzik dinletisi sundu.

- "Gençler terörü, olumsuzlukları konuşmuyor"

YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin son zamanlarda çok sayıda sosyal etkinliğe imza attığını söyledi.

Bu tür etkinliklerde üniversite öğrencilerini önde görmekten mutlu olduğunu anlatan Taştan, "Avrupa veya Amerika'da da olan budur. Üniversitedeki etkinlikler öğrenciler tarafından organize ediliyor. Bizler de onlara yardımcı oluyoruz. Çünkü gençler terörü, olumsuzlukları konuşmuyorlar. Kendilerinde var olan hasletleri ön plana çıkarıp güzel etkinliklerde bulunuyorlar. Bu anlamda öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.



YYÜ öğrencilerinden Ferhat Kasap, köy okullarındaki öğrencilere yardım etmek istediklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Gidebileceğimiz her yere gitmeyi düşünüyoruz. Bu fikir geçmişinde yokluk çeken bir grup arkadaşımızın bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Geçmişte biz de aynı zorlukları çektik ve gelen yardımlara ne kadar çok sevindiğimizi hatırladık. Biz de bu yola gönüllü olarak girmek için çaba gösteriyoruz. İnşallah bu etkinliklerimiz devam eder. Biz bilet yerine yardım topluyoruz. Paraya bakmıyoruz. Kim ne kadar kırtasiye yardımı yaparsa kardeşlerimiz için o kadar iyi olacak."

YYÜ öğrencilerinden Sevda Şakir de okuduğu kitapları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması amacıyla etkinliğe getirdiğini aktardı.

Şakir, "Bilet yerine kırtasiye malzemesi getirileceğini ilk duyduğumda çok şaşırdım. Daha önce etkinliklerde bilete para veriyorduk. Şimdi bunun daha faydalı olduğunu görüyorum." diye konuştu.