Van'da direksiyon sınavı başladı

Van'da direksiyon sınavı başladı
Van’da yazılı sınavı geçen sürücü adayları Tuşba ilçesi Kalecik TOKİ yolu üzerinde ilk kez yapılan direksiyon sınavında ter döktü.
Stajyer sürücülük ve ehliyet sisteminin uygulamaya konulmasının ardından kurs gören sürücü adaylarına önce araçla alakalı çeşitli sorular soruldu ardından direksiyon başına geçerek müfettişler gözetiminde öğrendiklerini uygulamaya çalıştı. Yönetmenlikte yapılan değişiklerle birçok yenilik getirilen ehliyet sınavları önce yazılı olarak yapılıyor. Yazalı sınavın ardından sınavı geçen kursiyerler bunu pratikte de göstermek için direksiyon sınavına tabi tutuluyor. Direksiyon sınavında önce araçlar ilgili soruları yanıtlayan kursiyerler, belirli kurallar çerçevesinde önce aracı normal yolda kullanıyor. Daha sonra yüzde 7 eğimli olan rampadan yukarı çıkıyor. Daha sonra geri park, ani fren ve iki duba arasına aracı park etmeye çalışıyor. Tüm bunları başarı ile yapabilen sürücü adayları direksiyon sınavını geçmiş oluyor.

“KURSİYER İLK 5 DAKİKA ARACI TANITIYOR”

İHA muhabirine konuşan usta öğretici Tuncay Uzunyol, yeni sistemle beraber ehliyet alma noktasındaki teori ve pratik eğitimlerin çok sıkı tutulduğunu belirterek, “Yeni sistemle birlikte tüm bunların yarım saat içerisinde yapılması gerekiyor. Araçta kursiyerin yanı sıra bir başkan bir üye ile kurs hocası bulunuyor. Aday ilk 5 dakika araçla alakalı soruları yanıtlıyor. Bunu başarıyla geçen kursiyer direksiyon başına geçiyor ve belirlenen kurallar içerisinde aracı kullanarak yarım saat içerisinde başlangıç noktasına geri dönüyor” şeklinde konuştu.