Van'da deprem ve yangın tatbikatı

Van'da deprem ve yangın tatbikatı
Afet ve Acil Durum (AFAD) Van İl Müdürlüğü ekipleri, kentteki okullarda öğrencilerin olası depremler ve yangın felaketleri karşısında bilinçlerini arttırmaya yönelik tatbikatlarını aralıksız sürdürüyor.

Program kapsamında Ahmet Yurtsever Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gelen 30 kişilik AFAD ekibi, okulun konferans salonunda öğrencileri, deprem kuşağında bulunan ve büyük iki depremi atlatan kentte yaşamaları nedeniyle bilgilendirdi.

Bu arada sınıflardaki öğrencilere de bilgiler veren ekipler, ardından deprem tatbikatı için hazırlanan senaryoyu uyguladı.

İlk zilin çalmasıyla birlikte başlayan deprem senaryosu, öğrencilerin ikinci zile kadar yaşanan sarsıntıyı masa ve sıra aralarında hayat üçgeni denilen şekilde beklemesiyle devam etti.

İkinci zil ile birlikte okul bahçesine başlarını koruyarak kaçan öğrenciler, bahçede sınıftaki bir yaralının ekiplerce pencereden indirilmesini izledi.



Son olarak öğrencilerin yangına müdahale konusunda da bilgilendirildiği tatbikat, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde enkaz altından çok sayıda yaralının çıkmasını sağlayan arama köpeği Şila'nın gösterisiyle son buldu.

Tatbikatla ilgili konuşan öğrenciler, ekiplerin yaptığı çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu ve olası deprem sırasında neler yapabilecekleri konusunda önemli bilgiler aktardığını söyledi.



Tatbikatı, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, İpekyolu ilçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, okul idaresi, öğretmen ve veliler takip etti.