Van’da darbe girişimine tepki yürüyüşü

Van’da darbe girişimine tepki yürüyüşü
Van’da 58 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Dayanışma İnisiyatifi, darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Maraş Caddesi Semaver Kavşağı’nda bulunan Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelen inisiyatif üyesi yüzlerce kişi, buradan Beşyol Meydanı’na kadar Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yürüdü.



Yapılan yürüyüş öncesi inisiyatif adına açıklamalarda bulunan Hayati Beyde, buradaki amaçlarının tüm halkın darbe girişimini lanetlemeye davet etmek olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz darbe girişiminin ilk anından itibaren bizler Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak sokaklara çıkma kararı aldık. Bu alçak girişimin ilk gününde Beşyol Meydanı’nda kitlesel basın açıklamamızı yaptık. Bugün de Kurtuluş Parkı’ndan başlamak suretiyle elimizdeki bayraklarla Maraş Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ni takip ederek Beşyol Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. Burada namaz kıldıktan sonra her akşam olduğu gibi nöbetimize devam edeceğiz” dedi.



Konuşmanın ardından yürüyüşe geçen kalabalığa kimi vatandaşlar da pencerelerinde Türk bayrakları çıkararak destek verdi.

Tekbir ve salâvatların hiç eksik olmadığı yürüyüşte grup sık sık ıslık çalarak, Kürtçe “Allah’ım bu camımız sana feda”, “Canımızla ve kanımızla seninleyiz”, Türkçe ise “FETÖ’nün darbesi yıldıramaz bizleri”, “Darbeye karşı omuz omuza”, “Ya Allah Bismillah Allah’u Ekber”, “Dik dur eğilme Vanlılar seninle”, “İslami hareket engellenemez” sloganları attı.



Yürüyüşe katılanlar, Beşyol Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılarak geç saatlere kadar alanda kaldılar.