Van'da "Cazibe Merkezleri Destek Programı" toplantısı

Van'da "Cazibe Merkezleri Destek Programı" toplantısı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinesiyle Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ev sahipliğinde düzenlenen Cazibe Merkezleri Destek Programı bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Van TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 4 Eylül tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Destek Programı'na yönelik DAKA işbirliğiyle bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptıklarını anımsattı.

Takva, "15-20 gün öncesinde ön taleplerin toplanmasına yönelik bir duyuru yapıldı. Cazibe Merkezleri Destek Programının ilgili kuruluşu Türkiye Kalkınma Bankası'dır. Kalkınma Bakanlığı olması nedeniyle de yerellerde kalkınma ajansları bu iş için görevlendirildi." dedi.



Program için ilk olarak 4 ilin merkez alındığını ardından bu sayının 8'e çıkarıldığını dile getiren Takva, 23 ilin bu programdan faydalanabileceğini söyledi.

Takva, "2017 yılı bütçesinde 17 milyar liralık bir kaynak kullanılacak. Mevzuat çalışmaları henüz sonuçlanmadı ama ön taleplerin bağlı kuruluşları olan kalkınma ajanslarının marifetiyle toplanacağına dair duyurular yapıldı. Bu konuda DAKA ile işbirliği yaparak programdan yararlanacaklar için bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendik. Amacımız programdan maksimum kazanç elde etmek." ifadelerini kullandı.

Toplantı DAKA Uzmanı Sinan Sarıkaya'nın Cazibe Merkezleri Destek Programı hakkında yaptığı sunum ve soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Toplantıya Van TSO üyeleri ve çok sayıda yatırımcı katıldı.