Van'da bitmeyen çile! Elektrik kesintisi

Van'da bitmeyen çile! Elektrik kesintisi
Van'da son zamanlarda sık sık kesilen elektrikler vatandaşları canından bezdirdi. Özellikle gece saatlerinde yapılan elektrik kesintileri çileye dönüştü. Öğrenciler mum ışında ödevlerini yapmak zorunda kalıyor.
HABER: HACI YILMAZ

Van'ın bir bölümü hemen hemen her gün saatlerce elektrikten mahrum kalıyor. Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren vatandaşlar kesintilere anlam veremediklerini 186 arıza hattını defalarca aramalarına rağmen ya meşgul, yada cevap verilmediğini söylediler.

Önceki gün Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Hacıbekir, Ensenler Mahallelerinde gece kesilen elektrikler 24 saat vatandaşları karanlığa mahkûm etti. Diğer mahallelerde de durumun pek farklı olmadığı her tarafta aynı sıkıntının yaşandığı vatandaşlarca sıkça dile getiriliyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar VEDAŞ'a sorunu iletmelerine karşın  24 saat boyunca arızalarının giderilmemesine anlam veremediklerini ifade ettiler.

VEDAŞ'ın özelleştiği günden bu yana doğru düzgün elektrik alamadıklarını, sürekli elektriklerinin kesildiğini ve mağdur olduklarını ileri süren vatandaşlar, devletin bu soruna el atarak mağduriyetlerinin gidermesi gerektiğini söylediler.

VEDAŞ'ın 186 arıza hattını aradıklarını fakat sürekli meşgul çaldığını veya cevap vermediklerini söyleyen vatandaşlar, VEDAŞ'ın  keyfi uygulamaya son vermesi gerektiğini belirttiler.

"ARTIK BU ÇİLEYİ BİR SON VERİLSİN İSTİYORUZ"

Vatandaşlar, elektrik kesintilerinin olağan hale geldiğini belirterek, "Yaşanan elektrik kesintileri bizleri canımızdan bezdirdi. Evlerimizdeki birçok elektrikli aletlerimiz kesintiler yüzünden zarar gördü. Bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz. VEDAŞ özelleştiğinden beri doğru düzgün elektrik alamıyoruz. Kış aylarında kesintilerin sebebini kaçağa ve elektrikli sobaların yoğunlukla kullanılmasına bağlayan VEDAŞ sık sık kesinti yapıyor. Çocuklarımız mum ışığında ders yapmak zorunda kalıyor. Çileye son verilsin istiyoruz. Önceki gece sabaha kadar elektriklerin kesilmesi bizleri mağdur etti. Son birkaç gündür doğru düzgün elektrik alamıyoruz. Ama aybaşı geldiği zaman VEDAŞ elektrik faturasını tahsil etmesini biliyor. Bir ay geciktirdiğimiz taktirde de faiz uygulamasını biliyorsa, elektriklerimizi kesmesini biliyorsa, bu soruna da çözüm bulmasını bilmeli" sözleriyle tepkisini dile getirdiler.

"VEDAŞ'IN İNSANLARI KARANLIĞA MAHKÛM ETMEYE HAKKI YOKTUR"

VEDAŞ'ın soruna çözüm bulmasını isteyen mahalle sakinleri, "Son günlerde hayatı olumsuz etkileyen elektrik kesintileri insanları çileden çıkartmıştır. Van'da birçok mahallede elektrik kesintileri sık sık yaşanmaktadır. VEDAŞ'ın insanları karanlığa mahkûm etmeye hakkı yoktur. Elektrik kesintileri insanları mağdur etmektedir. Yatalak hastalarımız var. 186 arıza hattını aradığımızda ise ya sürekli meşgul, yada cevap verilmiyor. Böylesi önemli bir kurumda böyle sorunların giderilmesi gerekiyor. Vatandaşların sıkıntıları zamanında giderilmelidir. Kış ayları geldi. Bundan sonra elektriklerimiz yine sık sık kesilecek. Soruna biran önce kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.