Van’da Atatürk’ü anma programı

Van’da Atatürk’ü anma programı
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yılında Van’da da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Anma etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumlarıyla başladı. Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutan Vekili Albay Şahin Yenilmez ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Fehim Oflaz’ın anıta çelenk takdimlerinin ardından, tüm Türkiye’de olduğu gibi sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı sırasında ise göndere çekilen Türk Bayrakları yarıya indirildi. Valilik önündeki programın ardından anma etkinlikleri, Van Devlet Tiyatrosu Salonunda devam etti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu tarafından verilen Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri, programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Konser sonrasında İpekyolu Fen Lisesi Tarih öğretmeni Mehmet Nuri Elçi ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Yarbay Fatih Paralı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaparken, İpekyolu Fen Lisesi öğrencisi Neval Arslan da 'Mustafa Kemal'i düşünüyorum' isimli şiiri okudu.



Anma etkinlikleri, Atatürk haftası dolayısıyla düzenlenen atletizm, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin, Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutan Vekili Albay Şahin Yenilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından ödüllendirilmesi sonrası İpekyolu Fen Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen oratoryo ile sona erdi.