Van’da akıllı durak dönemi

Van’da akıllı durak dönemi
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan akıllı durak ve otomatik kart yükleme sistemlerinin (Kiosk) kurulumu devam ediyor. 

Van’da elektronik ücret toplama sistemi ‘Belvan Kart’ı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, akıllı durak ve otomatik kart yükleme noktaları için de kolları sıvadı. Kent genelinde ilk etapta 9 noktaya akıllı durak kurulurken, 7 noktaya ise kiosk adı verilen akıllı kart yükleme sistemi kuruluyor. Çalışma ile ilgili bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, akıllı durak ve kioskların kurulumlarının devam ettiğini belirterek, kısa bir süre içinde bunların hizmete gireceğini söyledi.

“YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Kentte kısa bir süre önce başlatılan elektronik ücret toplama sistemi ‘Belvan Kart’ın şikayetleri büyük oranda azaltarak vatandaş memnuniyetini arttırdığını belirten Mescioğlu, şunları kaydetti:

“Akıllı durak ve kiosklarla ilgili çalışmalarımız, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlk etapta 9 noktaya akıllı durak, 7 noktaya ise kiosk adı verilen akıllı kart dolum sistemi kuruyoruz. Bu çalışma ile vatandaşlarımızın toplu ulaşımı daha rahat kullanmalarını sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız bu kiosklar sayesinde hem Belvan Kart bakiyelerini görebilecek, hem de kartlarına dolum yapabilecekler. Ayrıca her işlemden sonra da bilgi fişi alabilecekler. Akıllı duraklarımız ise vatandaşlarımıza duraktan geçecek olan araçları, araçların kalkış saatleri, hat bilgileri ve araçların durağa varış saatleri gibi bilgileri anlık olarak verecek. Bu sayede vatandaşlarımız uzun süre araç beklemek zorunda kalmayacak.”

Mescioğlu, ayrıca otobüslere yerleştirilecek ekranlarla bir sonraki durağın sesli ve görsel olarak öğrenilebileceğini, bunun engellilere de büyük kolaylık sağlayacağını sözlerine ekledi.