Van’da ‘Açık Kapı’ semineri

Van’da ‘Açık Kapı’ semineri
ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz, ulusal bilime ihtiyaç duyulduğu kadar uluslararası bilime de ihtiyacın olduğunu söyledi.
Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Açık Kapı’ seminerlerinin 21.’si; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Lütfü Aydın, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Farklı alanlardaki akademisyen ve kurum temsilcilerinin sunum yaptığı seminerin 21.’sini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, bu çalışmaların uluslararası boyutta çok önem arz ettiğini, bilim alanındaki atımların bilim sanat öğrencileri tarafından daha ileriye götürüleceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. Öğrencelerin her anlamda bilimin kapısını aralamalarında bu tür etkinlilerin ve seminerlerin önemli olduğunu belirten Altan Göl, seminere katkılarından dolayı öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Bilge Demirköz ise, öğrencilere uzay, uzay istasyonları, atom altı parçacıklar, CERN laboratuvarında yapılan çalışmalar, Higss Bozonu ve karanlık madde gibi güncel bilimsel çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Türkiye’nin ulusal bilime ihtiyaç duyduğu kadar, uluslararası bilime de ihtiyacı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Demirköz, bu anlamda uluslararası boyutta da çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Seminerin ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, seminere katkılarından dolayı ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA Asosiye Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz’e Van kilimi hediye etti.