Van'da AA'nın 'Dakika dakika FETÖ'nün darbe girişimi' kitabı dağıtıldı

Van'da AA'nın 'Dakika dakika FETÖ'nün darbe girişimi' kitabı dağıtıldı
Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Van'da köylerde yaşayan vatandaşlara dağıtıldı.
- Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Van'da köylerde yaşayan vatandaşlara dağıtıldı. Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlenen ve ücretsiz sunulan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Gürpınar ilçesinin köylerinde yaşayan vatandaşlara hediye edildi.

Vatandaşların ilgi gösterdiği kitap, kısa sürede tükendi.

Köylülerden Ramazan Kutur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kötü bir süreçten geçtiğini ve Allah'ın da yardımıyla darbecilerin püskürtüldüğünü söyledi.

Darbeye kalkışanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Kutur, devletin uçağını millete karşı kullananların toplumda yeri olmadığını ifade etti.

Kutur, şöyle konuştu:

"Bu devletin tankını, tüfeğini, mermisini yine bu devlete ve millete karşı kullananları hiçbir din kabul etmez. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz inşallah en kısa sürede ülkedeki barış ortamını sağlar. Darbeye karşı gösterilen birlik ve beraberliğin korunması lazım. İnşallah bu ortam en kısa zamanda tekrar sağlanır."

AA'nın hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını değerlendiren Kutur, darbe girişimi sürecinin tüm detaylarıyla yer aldığı kitabın tarihi bir değere sahip olduğunu anlattı.

Çiftçi İbrahim Aslan ise ülkeyi Suriye'ye çevirmek isteyen darbecilere karşı halkın birlik olduğunu ve hainlere fırsat vermediğini belirtti.

Türk'ü ve Kürt'ü ile her kesimden insanın meydanlara inerek devletine sahip çıktığını vurgulayan Aslan, "Meydanlarda sadece Türk ya da Kürt yoktu. Burada bir Türkiye vardı. Beraber olduk ve bu ülkeyi Suriye'ye çevirmelerine izin vermedik. Kötü günleri geride bıraktık. Bu anlamda Anadolu Ajansının yaptığı bu çalışma çok önemlidir. Herkesin okuması gereken bir kitap." diye konuştu.