Van’da 4 yıldır husumetli olan iki aile barıştırıldı

Van’da 4 yıldır husumetli olan iki aile barıştırıldı
Van’da 4 yıl önce yaşanan ve 1 kişinin ölümüne neden olan kavga sonra husumet yaşayan iki aile Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş’un girişimleri ile barıştı. 

2014 yılında Van’ın İpekyolu ilçesinde akraba olan Caner ailesinin fertleri arasında çıkan ve 52 yaşındaki Hamit Caner’in hayatını kaybettiği kavganın tarafları Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş’un çabaları ile barıştırıldı. Taraflar kavganın meydana geldiği İpekyolu ilçesinin Serhat Mahallesi'nde Niyazi Caner isimli vatandaşın bahçesinde bir araya geldi. Tarafları bir araya getiren Başkale eski Belediye Başkanı İskender Ertuş, iki aile arasında 4 yıl sonra barış sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kendisini kırmayarak barışın sağlanmasına katkı sunan taraflara ve aşiret mensuplarına teşekkür eden Ertuş, "2014 yılında burada bir bina yakıldı. O kargaşada bizim bir kardeşimiz silahlı saldırıya uğradı ve vefat etti. İşte o günden bu güne kadar uğraşıyorduk Allah’ımıza binlerce şükürler olsun biz bu barışı bir araya getirdik. Allah kavgaya sebep olanın cezasını versin. Barışı yapanlara da Allah binlerce kez razı olsun. Biz bir aileyiz akrabayız. Biz mecburuz 10 kişi de ölse 50 kişi de ölse barışmak zorundayız. Allah Niyazi beyden razı olsun dünya kadar teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadı. Gelen bütün aşiret üyelerine de teşekkür ederim. Allah bu barışa zerre i miskal katkı sunan herkesten razı olsun” diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Hamit Caner’in ağabeyi Niyazi Caner ve karşı tarafın temsilcisi Ahmet Caner alkışlar arasında el sıkarak barıştılar.

Taraflar daha sonra Ertuş’un ev sahipliğinde bir düğün salonunda verilen yemekte bir araya geldiler.