Van’da 38 günlük bebeğe istismarda karar verildi

Van’da 38 günlük bebeğe istismarda karar verildi
Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismarda bulunarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan ve aralarında bebeğin annesinin de bulunduğu 3 sanık hakkında mahkeme kararını verdi. 

Şehrivan Gazetesi'nde Meral Yıldız'ın haberine göre; Mahkeme heyeti anne P.T. için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bebeğe istismarda bulunduğu iddia edilen F.A. için de ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Y.G. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismarda bulunarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan ve aralarında bebeğin annesinin de bulunduğu 3 sanık hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme heyeti anne P.T. için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bebeğe istismarda bulunduğu iddia edilen F.A. için de ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Y.G. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Van'da 26 Ocak günü 38 günlük bebeğe cinsel istismarda bulunulması ve öldürülmesine ilişkin annenin de aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanıklar F.A. ve Y.G. salonda hazır bulunurken, anne P.T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmada müdafi ve müşteki avukatlar birer savunma yaptıktan sonra mahkeme heyeti karar vermek üzere duruşmaya kısa bir ara verdi. 

Aranın ardından mahkeme savcısı mütalaasını tekrar ederek, davaya müdahil olan ancak hiçbir duruşmaya katılmayan Van Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Alınan beyanların ardından mahkeme heyeti sanık F.A. için “Çocuğa yada beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve “Cinsel istismar” suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Anne P.T. için de “Alt soydan birini öldürme, çocuğa yada beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Diğer sanık Y.G. için ise “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme eylemine yardım etme” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme heyeti ayrıca olayın yaşanmasının ardından duruşmaya müdahil olan ancak hiçbir durulmaya katılmayan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli hakkında ve doğum izni ile cezaevinden çıkan P.T.’yi denetlemek ve gözetlemekle hükümlü olan personeller hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmasına karar verdi. 

OLAY

Van'da 26 Ocak'ta anne P.T. ile F.A. ve Y.G. tarafından kusma ve halsizlik şikayetleri ile özel bir hastaneye getirilen 38 günlük bebek tüm müdahalelere rağmen 22 saat sonra hayatını kaybetmişti. Bebeğin kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularına rastlanınca, hastane yönetimi durumu polise bildirmişti. Gözaltına alınan anne P.T. ve onunla birlikte hastaneye gelen F.A. ile Y.G. tutuklanmıştı.

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ