Van'da 3 binden fazla kişi ilk defa hac kaydı yaptırdı

Van'da 3 binden fazla kişi ilk defa hac kaydı yaptırdı
Van İl Müftülüğü Hac ve Umre Müdürü Mehdi Kulaz, 2018 hac kayıtlarının bugün sona ereceğini belirterek, il genelinde 3 binden fazla kişinin ilk defa hac kaydı yaptırdığını söyledi. 

Van’da 21 Aralık itibari ile başlayan 2018 hac kayıtları, 29 Aralık mesai saatine kadar sona ermesi nedeniyle ilk defa kayıt yaptıracaklar olan vatandaşlar, müftülüklerde yoğunluk oluşturdu. Hacca gitmek için ilk kez kayıt yaptıracak olan hacı adaylarının, il ve ilçe müftülükleri üzerinden kayıt işlemlerine bugün de devam ettirdiğini ifade eden Hac ve Umre Müdürü Mehdi Kulaz, hac kayıtlarının önceki yıllara göre daha yoğun olduğunu belirtti.

Kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların bankaya gidip 20 TL yatırdıktan sonra il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kulaz, “Daha önce kayıt yaptıran vatandaşlarımız ise Diyanet İşleri Başkanlığımız kayıtlarını otomatik olarak yeniliyor. Yalnız 2017 yılında kayıt yenilemeyen vatandaşlarımız varsa onlar bankaya gidip 20 TL yatırıp kayıt yeniledikten sonra geçmiş seneki hakları tekrar kendilerine iade ediliyor” dedi.

“BU YIL KAYITLAR 3 BİNİ GEÇTİ”

Bu yıl ilk defa kayıt yaptıran hacı adayı sayısının 3 bini geçtiğini dile getiren Kulaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye geneli haç kayıtları yapılmaktadır. İlimizde de 10 gündür kayıt yaptırılmaktadır ve bu kayıtlar geçen yıla göre çok daha fazladır. Geçen sene 2 haftalık zaman içerisinde 3 bine yakın bir kaydımız olmuştu. Bu sene zaman kısa olmasına rağmen 3 bine aşkın yeni kayıt ilimizde gerçekleşmiştir. Bu yıl kayıtlar 3 bini geçti. Mesai bitimine kadar bu sayının 4 bini bulacağını tahmin ediyoruz.”

Öte yandan, il genelinde yeni kayıtlar ile birlikte 20 bine yakın müracaat olduğunu belirten Kulaz, 25 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak kura neticesinde tahmini 750 kişinin kutsal topraklara uğurlanacağını ifade etti.