Van'da 24 Kasım öğretmenler günü etkinliği

Van'da 24 Kasım öğretmenler günü etkinliği
Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Belediyesi tarafından İskele Öğretmenevi'nde düzenlenen programda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, her insanın hayatından örnek aldığı öğretmenler olduğunu söyledi.

Eğitim camiasının temel direğinin öğretmenler olduğunu ifade eden Taşyapan, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri ve idareciler dahil diğer bütün unsurların öğretmenlerin yardımcı unsurları olduğunu kaydetti.



Vali Taşyapan, çocuklarla yüz yüze olan ve onların geleceğini şekillendirenlerin öğretmenler olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimiz ne kadar kaliteli olurlarsa, ne kadar kaliteli eğitim verirlerse ve bizler bu kaliteyi ne kadar muhafaza edip ileriye taşıyabilirsek, bunun sonuçlarını da o kadar kaliteli göreceğiz. Birçok genel geçer konuşmalarda 'eğitim olmadıkça bu iş olmaz' gibi sloganvari konuşmalar yapılıyor. Aslında çok doğru ifade ediyoruz ama bunun içini doldurmamız lazım. Okullarımız ne kadar görkemli olursa olursun, içindeki öğretmenler kaliteli değilse, bunun kalitesini yükseltemiyorsak eğitimin kalitesi de yükselmiyor. Ama okullarımız eski de olsa, öğretmenlerimizin kalitesi yüksek olduğu sürece oradan kaliteli çocuklar ve kaliteli eğitim alabiliriz."



Son dönemlerde güzel okullar inşa edildiğini anımsatan Taşyapan, kendi alanlarında uzman birçok öğretmenin de yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonra göreve başladığını ifade etti.

Taşyapan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aramıza yeni katılan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hakikaten Van güzel bir şehir, burada görev yapmak da güzel. Çocuklarımıza onların kendilerine örnek alması gereken birileri olarak tanıtırsak ve zihinlerine kazıtırsak, sizler için o kadar önemli güzellikler ortaya çıkacaktır."



Aday öğretmenlerin de katıldığı etkinliğe, Milli Eğitim İl Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ve öğretmenler katıldı.