Van’da 213 kaçak göçmen yakalandı

Van’da 213 kaçak göçmen yakalandı
Van’ın Tuşba ilçesinde durdurulan bir tırda 213 yabancı uyrukluklu kaçak göçmen yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamda  " İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti"  yapan şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

05 Mayıs 2019 günü Müdürlüğümüz Tuşba İlçe Emniyet Müdürlüğü Görevlilerimizce;  Van - Erciş Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 16 plaka sayılı tır'da yapılan aramada; (103)Afganistan, (110)Pakistan uyruklu olmak üzere toplam (213) yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen ile  göçmen kaçakçılığı yapan (T.T.) isimli şüpheli yakalanmıştır.

Yakalanarak gözaltına alınan (T.T.) isimli şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

Yakalanan göçmenler sağlık kontrolünden geçirilerek verilen yemek sonrası, gerekli işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir.

Van Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde Halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayının önlenmesine yönelik olarak çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir." denildi