Van’da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği

Van’da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği
Van’ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi öğrencileri ve Tuşba Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi hakkında öğrencileri bilgilendiren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Hepimizin yaşadığı ve 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma neticesinde yine halkımızın ve milletimizin gösterdiği demokrasi zaferi ile birlikte ülkemiz çok kötü bir süreçten, yani Çanakkale’de olduğu gibi bir demokrasi zaferi ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimizin bütün birimleri ile beraber dimdik ayakta kaldı. Dış mihrapların hain projeleri ile birlikte farklı farklı projelerle birlikte sanal âlemde ve gerçek âlemde her zaman olduğu gibi yine bu güzel ülkemizin jeopolitik konumu, coğrafik konumu ve tarihteki yeri ile birlikte üstün değerlere sahip olan ülkemize her zaman saldırılar olmuştur ve belki de olacaktır. Bundan önce Osmanlıdan bugüne kadar tarihin akış sürecinde slaytlarda da göreceksiniz öğretmenlerimiz de anlatacaklar sizler de okudunuz ve okuyacaksınız. Değerli Tuşba Belediye Başkanımızın da destekleriyle geçen yıl TEOG sınavlarında başarı gösteren fen lisemizi kazanmaya hak kazanan öğrencilerimiz bulunmaktadır. İnşallah geleceğimizi teşkil edebilecek ve gelecekte en güzel makamlarda bulunabilecek öğrencilerimiz olurlar. Sevgili öğrencilerimiz tarihin akışını kitaplarda okudu, ancak 15 Temmuz kalkışmasını canlı olarak yaşadı ve izlediler. Az önce sunulan slayt gösteriminde Sayın Cumhurbaşkanımızın sesinden dış mihraklı gerçekleştirilmeye çalışılan projeyi, hain girişimi ve sonunda yaşanan zaferi gördünüz. Gelecekte bu tarz emellere taviz vermemek için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Bunu da çok uyanık olarak çevrenizi çok iyi tanımanız lazım ve büyüklerinizi gözlemlemeniz lazım, çok iyi ders çalışmanız lazım ki siz buna yatkın olan insanlarsınız. İnşallah ileride iyi üniversiteler kazanarak devletimizi sizler yöneteceksiniz, bizim de beklentimiz bunlardır. Yeni eğitim öğretim yılı dönemimizin barış, huzur, kardeşlik ve üstün başarılarla dolu olmasını başta sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimiz, ailelerimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Van’da da zor şartlarda memlekete sahip çıkıldığını dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Bizler 15 Temmuz darbe girişimi süresince 27 gün boyunca Van halkı olarak meydanlarımızı hiç boş bırakmadık. Mümin ve mazlumların sesi olan Türkiye, 15 Temmuz’da ikinci bir Kurtuluş Savaşı’yla Amerika’ya ve onlar gibi olan üst akıllara şunu diyor, siz bizi hizaya getiremezsiniz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi siz bizi bölemezsiniz, siz bizi parçalayamazsınız ve siz Türkiye’yi daha yeni tanıyacaksınız. Türkiye’de yaşayan Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle bu insanlardan ne farkı var. Önceki darbelerde tanklar insanları eziyordu ama şimdiki darbede ise insanlarımız tankları durdurdu ve bu bir iman gücüdür ve bu bir yarınlar için endişesi olan memleketi ve vatanı adına elindeki bayrağı ile uçakları, tankları ve helikopterleri durdurmuşlardır. Bu girişim bir avuç hain ve bir avuç kendisini bilmezlerin girişimidir. Terör örgütlerinin bir birlerinden hiç farkları yoktur. Yani ya hain olursunuz bunlara meyil ederseniz ya da bunlara karşı durduğunuzda vatanınıza, devletinize karşı yapılmış olan bu mücadelenin önünde durmuş olursanız siz vatansever olursunuz. Yani iki cümle var karşımızda ya vatansever ya da hain olursunuz. Bizler sizler için çalışıyoruz, çünkü sizler memleketimize, devletimize ve bayrağımıza karşı faydalı olun diye çaba gösterirken bazıları ise terör örgütlerine devletin imkânlarını kullanarak destek oluyor. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında dik duran halkımızı şimdi diğer ülkeler de örnek alarak darbe girişimlerine karşı dik durmaya çalışıyor ve bu örnek olduğumuz Osmanlı ruhunu inşallah hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun Allah’a emanet olun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanmış olan şiirlerin okunmasının ardından program son buldu.