Van'a üçüncüsü geliyor! Bakın nereye?

Van'a üçüncüsü geliyor! Bakın nereye?
Kentte trafik yoğunluğu, cadde ve sokakların yetersizliği yeni tedbirler aldırmaya devam ediyor. Son yıllarda sıkça tartışılan konulardan biri olan trafikte Van Büyükşehir Belediyesi yeni bir adım daha atıyor. Büyükşehir Belediyesi yeni bir köprülü kavşak için kolları sıvadı.

- Van trafiğinde uzun süredir beklenen hamlelerden birisi geldi. Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali İbrahim Taşyapan, Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde köprülü kavşak yapılacağı müjdesini verdi. Taşyapan, Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde trafik yoğunluğunu azaltmak ve hastane giriş-çıkışlarını hızlandırmak amacıyla köprülü kavşak yapılacağını belirtti.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Taşyapan, kentte yapılacak olan yatırım ve projelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

VAN GÖLÜ CİVARINA YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR!

Van Gölü'nün kenarında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Taşyapan, "Sahil bandında sulak ve sit alanları var. Bunların tabii ve doğal görünümünü bozmadan oraya el atacağız inşallah. İskele ile havaalanı arasındaki kısma vatandaşımızın kullanabileceği, yürüyüş yapabileceği, bisiklet sürebileceği, aileleriyle oturabileceği mekanlar yapılacak. Daha önceki belediyeler bir çalışma yapmış ama  orayı yapıya boğmuş. Bir sürü binayı yığmış denizin sıfırına ki buna gerek yok. Vatandaşın rahat kullanabileceği sadece çay içme, yemek yeme gibi ihtiyaçlarını görebileceği tek katlı yapılar dışında oraya yapı yapmak doğru değildir. Bunu da geri plana yapmak gerekiyor. Gölün kenarına güzel bir düzenleme yapacağız. Tabi burada sit olan yerler vardır. Sit olan yerlerin projeleri kuruldan geçmesi lazımdır." dedi.

HALKIN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERECEĞİZ

Tespit edilen yerler dışında hiç bir yere moloz atıklarını döktürmeyeceklerinin altını çizen Taşyapan, deprem yıkıntıların da her tarafa döküldüğünü ve bu sorunu rehabilite edeceklerini söyledi. Halkın hizmet noktasında kendilerinden beklentileri olduğunu dile getiren Taşyapan, "Görevimiz hem merkezi idare hem de Büyükşehir Belediyesi olarak onlara hizmet götürmektir. Onlar da bir takım şeyler bekliyorlar. Hakikaten baktığımız zaman, dinlediğimiz zaman yapılacak çok hizmetler vardır. İnşallah bunları bütçemizin ölçüsünde sıraya koyarak yapacağız. Onların da hem gönlünü alacağız hem de işlerini kolaylaştıracağız. Kamunun kaynaklarını kendilerine hizmet olarak döndüğünü görecekler. Terör, insanı başka türlü davranışlara sevk eder. Terörün de zaten amacı o; insanlarda yılgınlık, korku oluşturmaktır. O korku ve yılgınlığı oluşturduğu zaman zaten insanların onu üstünden atması kolay değildir." diye konuştu.

OTOGAR KAVŞAĞINA DA ÇALIŞMA GELİYOR!

Kentte trafiğin kilitlendiği noktalardan olan otogar kavşağı ile ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Taşyapan, "Otogar kavşağında bir darlık var. Kavşağın oraya sığdırılmasında darlık yaşanıyor. O proje ve çalışmalar devam ediyor. Teknik olarak onun nasıl oraya oturtulacağına dair çalışmalar yapılacak. Orada yol kavşağı var. Özalp tarafı, üniversite tarafı orada bekletme yapmadan alttan, üstten nasıl gidilecek onun teknik çalışmaları devam ediyor. " dedi.

VAN'A ÜÇÜNCÜ KÖPRÜLÜ KAVŞAK MÜJDESİ!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde köprülü kavşak yapılacağı müjdesini veren Taşyapan, "Devlet Hastanesi'nin önünde, yolun altından Devlet Hastanesi'ne girilecek, yol üstten devam edecek. Devlet Hastanesi'ne giriş, hiç bekleme yapılmadan alttan geçiş şeklinde sağdan hastane tarafına geçilecek. Oranın ihalesi yapılıyor olması lazım. Çok yoğun bir kavşak, hastane önünde beklemeler meydana geliyor. Hastaneye acil giriş yapanlar ve çıkanların yoğunluğu nedeniyle orası acilliyet gösteriyor." diye belirtti.

KAYNAK: VAN OLAY GAZETESİ