Van'a Malatya modeli! Tramvay yerine Trambüs!

Van'a Malatya modeli! Tramvay yerine Trambüs!
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şu an için hafif raylı sistemin Van için çok maliyetli bir yatırım olacağını belirterek, “Kısa vadede Van için trambüs sisteminin makul bir çözüm olacağını düşünüyorum” dedi. 

Hafif raylı sistemin Van için hem çok maliyetli hem de çok uzun sürecek bir yatırım olacağını ifade eden Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplu taşıma sistemimizin rehabilitasyonunu ve yeni teknolojiler getirmek suretiyle ilimize yeni bir toplu taşıma suluğu getirmek Büyükşehir Belediyemizin hedefleri arasındadır. İleriye doğru bu şehirde ben hafif raylı sistemin de zaruri olacağını ve bizden sonraki belediye yönetimlerinin ileriye doğru hafif raylı sistemi de gündemlerine alacaklarını düşünüyorum. Şu an için görülen o ki hafif raylı sistem Van için hem çok maliyetli bir yatırım, hem çok uzun sürecek bir yatırımdır. Belki kısa vadede Van için trambüs sisteminin makul bir çözüm olacağını düşünüyorum. Ancak orta ve uzun vadede hafif raylı sistem üzerinde çalışmamız, bunun kaynaklarını, imkanlarını şehrimize kavuşturmamız gerektiği kanaatindeyim.”