Van’a kar, balıkçı ve sakatatçıya müşteri yağdı!

Van’a kar, balıkçı ve sakatatçıya müşteri yağdı!
Van’da iki haftadır aralıklarla yağan kar, en fazla balıkçı esnafını ve sakatatçıları sevindirdi. Bazı esnaflar, Van’a kar, bize de müşteri yağdı dedi.

Balık ve sakatatın en fazla tüketildiği mevsim olan kış mevsimi bu sene de Van esnafının yüzünü güldürdü. İki haftadır aralıklarla yağan kar yağışı ile son yılların en çetin kışını yaşayan Vanlılar, et tüketimi için daha çok balıkçı ve sakatatçı esnafını tercih etti.

Vangölü Balıkçılık çalışanları, işyerinde son günlerde yoğun bir müşteri akışı olduğunu söyledi. Çalışanlar, müşterilerin hem ucuz hem daha taze ve lezzetli olduğu için Van Balığını tercih ettiklerini ifade etti. Akköprü Mahallesinde bulunan Sakatatçılar Çarşısı esnafı da bu kış müşteriden gelen talepten memnun.

İşlerinin nasıl düzeldiğini anlatmaya çalışan bazı esnaflar, “Bu sene Van’a kar, bize de müşteri yağdı. İnşallah müşterimiz hep böyle gelmeye devam eder” dediler. Çarşı esnafının en büyük şikâyeti ise, sokak aralarındaki iş yerlerinde satış yapan sakatatçılar. Sakatatçılar, bu gibi satış yapan sakatatçıların da Çarşı’ya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Prestij Haber: Adil HARMANCI