Van YYÜ' de Otizm Farkındalık Paneli Yapıldı

Van YYÜ' de Otizm Farkındalık Paneli Yapıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışman ve Koordinasyon Birimi, Van Aile - Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Van Otizm Derneği İşbirliği ile 10. Otizm Farkındalık Paneli yapıldı.

Panel öncesinde bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Peyami Battal otizm konusundaki farkındalık çalışmaları ve bu çalışmaların ileriye taşınmasının önemine dikkat çekerek, "Farkındalık meselesi çok önemli olsa bile artık farkındalığın önüne geçmemiz gerekiyor. Bu konuda neler yapmalı bu farkındalığı tüm kurum ve kuruluşlar olarak eyleme nasıl geçirebiliriz bunları konuşmalıyız. Toplumun bir parçası olarak; hem kurumlarımızda hem zihinlerimizde hem de yaşadığımız alanda bu meseleyi kavramamız, bu kavrayışı eyleme dönüştürmemiz gerekiyor. Yani bu farkındalığın ötesine geçmemiz gerekiyor. Bu panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Van Otizm Derneği Başkanı ve Gevaş Meslek Yüksekokul Müdürü ve panel moderatörü Doç. Dr. Erkan Düz otizmin birey, aile ve toplum ölçeğindeki etkilerine konusunda konuşurken,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışman ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Mengi Otizmin tarihçesini ve Otizmli bireylerin eğitim süreçlerini anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir Van’daki Otizmli ve Engelli birey ve ailelerine yönelik hizmetleri konusunda bilgiler verdi.

Panele; Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ve Dekan Yardımcısı Hayati Çavuş, İlahayat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Arı ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metin Yıldız,  Van İl Defterdarı sayın Murtaza Kamar, Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Çohaz , Fikret Yavuz ve Tarık Kuşman, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Göz, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Eşref Yıldız, Van il Jandarma Komutanlığı Personelleri, Van STK temsilcileri, Üniversitemizin Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, Van Otizm Derneği Üyeleri, Aileler ve Otizmli bireyler katıldı.

Yaklaşık iki saat süren panel soru ve cevaplar ile sona erdi.