Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde teröre tepki yürüyüşü (Video Haber)

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde teröre tepki yürüyüşü (Video Haber)
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci, akademisyen ve çalışanları, İstanbul'da bombalı terör saldırısında şehit olanlar için yürüyüş düzenledi.

10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul'da 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısına tepkiler sürüyor. YYÜ öğrenci, akademisyen ve çalışanlarından oluşan yaklaşık bin kişilik grup, teröre tepki amacıyla kampüs içinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı. Kredi Yurtlar Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe katılanlar sık sık 'kahrolsun PKK' sloganları atıp tekbirler getirerek merkezi kafeterya önüne kadar geldi. Burada toplanan kalabalık Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı okuyup şehitler için dua etti.

Yürüyüşe katılan YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bir ülkemiz var ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Çünkü bu ülkeye gelecek en küçük bir zarar bizi ve tüm Müslümanları çok acıtır. Dik duracağız teröre ve terör destekcilerine aman vermeyeceğiz" dedi.