Van TSO'da meclis Başkanı Yasin Ertürk

Van TSO'da meclis Başkanı Yasin Ertürk
Van Ticaret ve Sanayi Organ Seçimleri Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimleri ile sona erdi. Dün yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası 14. Dönem Meclis oturumunda yapılan seçimle Yasin Ertürk Mavi Listenin adayı olarak seçildi.

Tek listenin yarıştığı seçimde Mehmet Yasin Ertürk Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın 14. Dönem Meclis Başkanlığına seçildi. Meclis Başkan Yardımcılığına Turan Avci ve Murat İrez, Meclis Katip Üyeliğine de Mehmet Faruk Altınal seçildi.

Van TSO Meclis’i üç gündem maddesi ile toplandı. En kıdemli Üye olan Şükrü Üzal başkanlığında toplanan meclis, açılış ve yoklamanın ardından Meclis Başkanlığı ve Divanı seçimlerine geçildi. Meclis Toplantısına katılan tüm üyelerin oyunu alan Mehmet Yasin Ertürk, 14. Dönem Van TSO Başkanlığına seçildi.

Yapılan Seçimlerin ardından kürsüye çıkan Van TSO Yeni Dönem Meclis Başkanı Mehmet Yasin Ertürk, Meclise hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında “Odamızın Organ Seçimlerinin yapılmasının ardından geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulumuz ve disiplin kurulumuzu, Siz değerli meclis üyelerimizin katılımları ile seçtik. Bugün Meclis divanımız ve hesap inceleme komisyonumuz yine sizlerin teveccühleri ile seçilmiş bulunmaktadır.Ben öncelikle Oda seçimlerinin ve seçilen tüm kurullarımızın Odamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün yine sizlerin teveccühleri ile Meclis Başkanlığı görevine de bizleri uygun gördünüz, ben Meclis divanımız adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli Meclis Üyeleri, 7 Nisan itibari ile hepimiz kendi meslek gruplarımızdan seçilerek burada görev almış bulunuyoruz. Bundan sonra hepimiz bu çatının altında görev ve sorumluluk bilinci ile hareket ederek öncelikle kendi meslek gruplarımızda yer alan sektörlerin, daha sonra kentin bütün sorunları ile ilgili olarak yoğun mesai harcamak zorundayız. İlimizin önemli ekonomik ve sosyal sorunlarının olduğu hepimizin malumudur. Bizlere düşen bundan sonraki süreçte bu sorunlar ile ilgili olarak birlikte hareket ederek çözüm üretmek olacaktır. Ticaret ve Sanayi Odaları her geçen gün olağan yaşamanın tüm alanlarında yer almaya başlamışlardır. Hamdolsun ki Odamız bugün Türkiye’nin A Sınıfı akredite olmuş az sayıdaki Odalarından biridir. Kendi camiası içinde hatırı sayılır Odalardan biri olduğunu gururla görmekteyiz. Hepimize düşen bu başarı çıtasını daha da yukarı çıkarmak olmalıdır. Ben Meclis Başkanı olarak Meclis Divanında yer alan arkadaşlarım ile birlikte sizler ile çalışmaktan kentin özellikle iş dünyasını ilgilendiren sorunlarını çözme noktasında birlikte hareket etmekten onur duyacağımızı ifade etmek isterim. Odamızın kentimizin bütün alanlarında aktif olarak yeralması gerektiği kanısındayım, burada Meclisimizin alacağı inisiyatif son derece önemlidir. Hepimiz üyelerimizin bizlere verdiği sorumluluk duygusu ile hareket etme durumundayız. Burada bulunan bütün Meclis Üyesi arkadaşlarımın bu duygu ile hareket edeceğine olan inancım tamdır. Bu günden itibaren geç kalmadan TOBB yönetim Kurulu ve diğer kurullarından temsiliyet elde etmek için hepimizin yoğun bir mesai harcaması gerekir. İlimizin bu temsiliyete ihtiyacı var ve sizlerden ricam bu konuda ki her kesin girişimlerde bulunmasıdır. Hepinize bizlere verdiğiniz bu önemli görev için Meclis Divanım adına şükranlarımı sunar. Sizlere de yeni görevlerinizde başarılar dileyerek Allah bizleri mahcup etmesin diyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Dün yapılan Van TSO Meclis oturumunda ayrıca Meclis Hesap İnceleme Komisyonunu seçimi de yapıldı. Seçimlerin ardından Serdar Balandi, Fatih Irak, Şükrü Üzal, Şefik Toktamış, Fuat İnanç, Burak Gültepe ve Mehmet Değer Van TSO Meclis Hesap İnceleme Komisyonuna seçildiler.