VAN TSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kaya'dan önemli açıklama

VAN TSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kaya'dan önemli açıklama
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kaya; Yeni Ekonomi Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakacak alımlarının il düzeyinde birleştirerek toplu alımlar yapması, sektördeki ekonomik krizi derinleştirecektir dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının yakacak ihtiyaçlarının il düzeyinde toplum alımlar şeklinde gerçekleşmesine yönelik uygulamasını üzerine  Ticaret Sanayi Odası Enerji sektöründen sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kaya açıklamalarda bulundu. İlhan Kaya şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığının Ocak ayı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yakacak ihtiyaçlarının artık toplu alımlar şeklinde gerçekleştirileceğini bildirmesi üzerine Odamızın 12.Meslek Komitesi tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış, yaşanan mağduriyet 25 Ocak 2019 tarihinde  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ihtiyaç olarak bildirilen 35 Bin Tonu aşkın yakacak alım ihalesini üstlenecektir. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ilimiz esnaf ve tüccarını olumsuz etkilemiştir. Hal böyle iken, kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alımlarını yerel firmalardan yapmaması, sorunu daha da derinleştirecektir. Bu sürecin atlatılmasında yerel esnaflara verilecek destekler önem arz etmektedir. Sektörde faaliyet gösteren firmaların mağduriyetinin giderilmesine yönelik, Milletvekillerimize ve karar alıcılara bir kez daha seslenmek istiyoruz. Bu uygulama maliyetlerin ve harcamaların azaltılması yönünde hissedilebilir bir katkı sağlamayacaktır. Aksine sektörde faaliyet gösteren işletmeleri kapanma noktasına getirerek, yeni işsizler ordusunun ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle gerekli merciler nezdinde girişimlerin yapılmasını bekliyoruz.

 Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi marifetiyle gerçekleşmesini talep ediyoruz."