Van TSO İstanbul saldırısını kınadı

Van TSO İstanbul saldırısını kınadı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınadı.
Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da meydana gelen patlamanın 41 vatandaşın hayatına mal olduğu belirtilerek terör saldırısı kınandı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:


"10 Aralık 2016 gecesi ülke olarak bir kez daha hepimizin yüreğini acıtan bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. 41 insanımızın hayatına mal olan bu terörü kınıyoruz. İnsan ölümleri üzerine kurulu hiçbir hedefin, amacın tarafı olmamalıyız, sorun ne olursa olsun diyalogla, demokratik yollarla çözülmesi toplum olarak beklentimizdir. Son terör eyleminde hayatını kaybeden insanlarımızı hangi amaç ya da hedef geri getirebilir, geride kalan kederli ailelerinin acılarını nasıl yok edebiliriz."

Toplumu ayrıştıran, kin ve nefret duygularını arttıran terör eylemlerinden, şiddet dilinden artık vazgeçilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, toplumun yeterince acı ve keder yaşadığı, artık ölümlerin önüne geçilmesi konusunda herkesin gereken sorumluluğu alma zamanının çoktan geldiği kaydedildi.

Açıklamada, "Van iş dünyası olarak insan ölümlerine dayalı her türlü eylemi, şiddeti, terörü kınıyoruz. Olayda hayatını kaybeden polislerimize ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.