Van TSO da Hijyen eğitimleri

Van TSO da Hijyen eğitimleri
Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan üye işyerlerine yönelik hijyen eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Gıda üretim ve perakende işyerleri, hamam sauna, berber, kuaför, masaj ve güzellik merkezleri ile otel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışanlara zorunluluk haline getirilen HİJYEN Eğitimleri bu nedenle çok önem arz ediyor. Bu Yönetmeliğin amacı; gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Bu amaçla İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ve Van TSO arasında imzalanan protokol kapsamında 2015 yılından itibaren Van TSO’da üye işyerlerine yönelik hijyen eğitimleri aralıksız devam ediyor. Eğitimlerin başlamasından itibaren bugüne kadar 1250 kişiye hijyen eğitimi verilirken, katılımcılara belge de tanzim edildi.

Biz üyelerimize, üyelerimiz de halka en iyi hizmeti veriyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ile imzaladığımız protokol kapsamında odamıza kayıtlı işyerlerine yönelik Hijyen eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek “Amacımız üyelerimize en iyi hizmeti vermek. Üye işyerlerimizde çalışanlara yönelik, Yönetmelikle belirlenen Hijyen Eğitimlerimiz sürmektedir. Biz üyelerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Üyelerimizden de müşterilerine ve halka en sağlıklı ve hijyen hizmeti sunmalarını bekliyoruz. 2015 yılında başlayan eğitimlerimizde bugüne kadar 20 kurs düzenlenmiş ve 1250 kişiye eğitimle birlikte sertifikaları takdim edilmiştir. Bu üyelerimizin içinde otel, ekmek fabrikası, restaurant, Güzellik Merkezi gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler var. Bir turizm kenti olmak istiyorsak, bu tür önemli çalışmalarla işletmelerimizi hazırlamalıyız. Bu konuda Van Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor” ifadesini kullandı.

8 saatten oluşan eğitimler İpekyolu Halk Eğitim Merkezi denetiminde Van TSO  uzmanları tarafından verilmektedir.