Van TSO Başkanı Takva, Van'ın sorunları tek tek anlattı

Van TSO Başkanı Takva, Van'ın sorunları tek tek anlattı
Ankara’dan Van’a Gönül Köprüleri Kuruyoruz projesi kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Sivil Toplu Buluşması programı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve beraberindeki 50 kişilik heyet Van’a çıkarma yaptı.  Enine boyuna Van’ı dinleyen Bakan Soylu ve ekibinin katıldığı en önemli toplantılardan birisi de Van TSO’da gerçekleşti.

Programda söz alan Van Tso Başkanı Necdet Takva, Van'ın kangrenleşmiş sorunlarını tek tek anlattı.

TAKVA: VAN ÇOK DAHA FAZLA İLGİ VE ALAKAYI HAK EDİYOR

Van TSO ile Ankara Sanayi Odası işbirliği ile yapılan ortak Sivil Toplum Buluşması’nda ev sahibi Necdet Takva açılış konuşmasını yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva katılımcılara “Güneşin başkenti Van’a hoş geldiniz” dedi. Takva, “Halen görevde bulunan hükümetimizin bölgesel ve kentsel kalkınma politikaları sayesinde ve son 15 yılda gerçekleştirdiği reformlarla Van şehri Cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar bilinir ve sürdürülebilir şehirlerarasında yerini almaya başlamıştır. Ancak sahip olduğu potansiyel itibari ile Van çok daha fazla ilgi ve alakayı hak eden önemli bir ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam merkezidir. 16 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz anayasa değişikliği ile yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiri ile Türkiye 200 yıllık yönetim tartışmasında tarihi ve milat sayılacak bir karar vermiştir. Beklentimiz bu dönüşüm ve değişimin en kısa zamanda hepimizin ekonomik ve siyasi hayatına doğrudan pozitif yönde etki etmesidir. Ülkemizin huzuru ve barışına sınacağı katkıya olan umudumuzu korumaktayız.” ifadelerine yer verdi.

“VAN ÇEVRE YOLU, KUZEY VAN GÖLÜ DEMİRYOLU, VAN-ŞIRNAK-HABUR KARAYOLU”

Devletten ve hükümetten beklentilerini de sıralayan Takva şöyle devam etti: “Hükümetimizden kentsel ve bölgesel altyapı yatırımları konusuna giren Van çevreyolu, Kuzey Vangölü Demiryolu, Van-Şırnak Habur Karayolu projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yine Vangölü koruma kanunun yasalaşması için misafirimiz olan değerli hazirundan arzımız vardır. Van ve bölgemiz için deprem sonrası oluşan olumsuz ekonomik fotoğrafın yeniden çekilip düzeltilmesini bekliyoruz. Vergi sorunu, bankacılık sorunlarımız, TOKİ ödemeleri gibi sorunlarımız canlılığını korumaktadır. Şehrimiz hem ülkemizin 20,6 yaş ortalaması ile en genç nüfusa sahip şehirlerden biri hem de en fazla işsiz gencin olduğu şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine ilk desteği veren meslek odası olarak Van için taahhüt ettiğimiz 6 bin istihdamı geçmiş bulunmaktayız.”

TAKVA: 10 BİN İSTİHDAM HEDEFİNE YAKLAŞTIK

İstihdam seferberliği ile ilgili de konuşan Takva, “Sayın Valimizin öncülüğünde, Van iş dünyasının duyarlılığı ile yeniden belirlenen 10 bin istihdam hedefine şu anda 8 bin 500 istihdama ulaşmış bulunmaktayız. Şehrimizin kümelenmiş üretim alanları yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından önemli imkânlar sunmaktadır. Organize Sanayi Bölgemizde 135 tahsisli parselde üretim yapılmaktadır. Tekstilkentte an itibariyle 1 yıl gibi kısa bir sürede bin 500 istihdam rakamına ulaşmış bulunmaktayız. Yine iş geliştirme merkezi önemli bir kuluçka merkezi konumuna ulaşmıştır. Her 3 kümelenmiş bölgemiz için alt yapı desteğine ihtiyaç duymaktayız.” Dedi.

TAKVA: OSTİM'İN BAŞARISINI GURURLA TAKİP EDİYORUZ

ATO ve OSTİM’den beklentilerini de dile getiren Takva şu ifadeleri kullandı: “Organize Sanayi Bölgemiz bir teknik ve mesleki liseye ihtiyaç duyulmaktadır. Madem toplantımızın adı Ankara’dan Van’a gönül köprüsü koyduk. ASO Başkanımızdan Van OSB için bir teknik ve mesleki lise kurulması konusunda destek ve işbirliği bekliyoruz. OSTİM Başkanımız Sayın Orhan Aydın beyefendiden sahip oldukları bilgi ve deneyimlerinden yararlanmamız için bir bilgi aktarım merkezi kurmalarını, bu konuda uzmanlarını sıkça bölgemize göndererek yerel kalkınmamıza katkı sunmalarını bekliyoruz. OSTİM’in kümelenme alanında yarattığı başarıyı gururla takip ediyoruz. Bizler bir ve beraber kalkınmak durumundayız.”

TAKVA: ŞİMDİDEN MÜDAHALE ETMEK ZORUNDAYIZ

Takva konuşmasında son olarak, “Ülkemizde bölgeler arası gelişmişlik farkı gelecek 20 yılımızı etkileyecek en temel gündemlerimizden biri olacak. Buna şimdiden müdahale etmek durumundayız. Sanayi ve ticaret her geçen gün fark yaratan Ankara’nın enerjisine ihtiyacımız var. Başta Ankara Sanayi Odamız olmak üzere dünyaya açılan penceremiz olan Ankara iş çevrelerinin Van ve bölgemiz ile kuracakları etkin iletişim rengimizin kısa zamanda değişmesine katkı sağlayacaktır. Bu biraradalık devletimizin ve hükümetimizin de desteği ile gelecek işbirliği ve ortaklaşmamıza büyük bir katkı sağlayacaktır. Başta sayın bakanımız olmak üzere veslie olan herekse şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: GAZETEVAN