Van Ticaret Borsasından “VOTAŞ” açıklaması

Van Ticaret Borsasından “VOTAŞ” açıklaması
Van Ticaret Borsası, sevk ve idaresinin Feridun Irak ve yönetimi tarafından yapılan VOTAŞ ile ilgili açıklama yaptı. 

Van Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, “Van Ticaret Borsası kuruluşunu ve arsa tahsisini 2005 ve 2006 yıllarında tamamlayan Van Ticaret Borsası Organize Hayvancılık Bölgesi A.Ş.’nin (VOTAŞ) kuruluştan bu yana sevk ve idaresi; Feridun Irak, yönetimi ve ekibi tarafından yapılmış ve birçok konuda yapılan yanlış ve tutarsız çalışmaların neticesinde, şirkete ait hisselerin, belirli kesim ve kurumlar tarafından alışı ve satışı söz konusu olmuştur.

VOTAŞ’ın kuruluşundan günümüze kadar şirkete ait tüm yönetim organizasyonları, kurul toplantıları, çalışma ve iş planları, Feridun Irak ve ekibi tarafından yapılmasına rağmen, konunun muhatabının Van Ticaret Borsası olduğu algısı oluşturulmuş ve Van halkında, konunun tüm olumsuz yönlerinin Van Ticaret Borsası tarafından oluşturulduğu izlenimi uyandırılmıştır.

Yanlış anlaşılan bu hususların başında, işletmenin kurulduğu arsanın işletmeye ait olduğu konusu gelmektedir. Bu yanlış algılanan bir konu olmakla beraber, işletmenin kurulduğu arsanın tamamı, Van Ticaret Borsasının kullanımında bulunmaktadır” denildi.

Bir diğer hususun birçok kez işletmenin hisselerinin satışı konusu olduğu belirtilen açıklamada, “Bu durum tamamen baştan beri hisse sahiplerinin Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde ve kendi iradeleri dahilinde yapılan hisse devirleridir. Bu iradeye ve satışlara Borsamızın müdahil olması kanunen söz konusu olmadığından, ortakların karşılıklı anlaşmaları çerçevesinde yapılmıştır. Dönem içerisinde Van Büyükşehir Belediyesine ait şirkete yapılan toplu hisse satışları da Feridun Irak ve diğer ortakların girişimi ile yapılmış ve bu durum ticaret siciline tescil edilmiştir.

Van Ticaret Borsası olarak, baştan beri yapılan tüm iş, işlem ve uygulamalarda borsamızın hiçbir görüşünün alınmamış olduğunu belirtiriz. Bu satış ve yanlış uygulamaların tek sorumlusu; Feridun Irak ve ekibidir. Bu satış ve yanlış uygulamaların Van Ticaret Borsası ile hiçbir ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

Satış konusunun gündeme gelmesi ve ilimize sağlayacağı katma değerleri bir tarafa bırakan ve olumsuz gelişmelere neden olan kişi ve kişiler hakkında, kanunlar ve Van halkı huzurunda gerekli işlemlerin yapılması taraftarı ve bu satışa borsa olarak karşı olduğumuzu, Van kamuoyuna saygı ile bildiririz” ifadelerine yer verildi.